Pojdi na glavno vsebino

Mešani mladinski pevski zbor Gimnazije Škofja Loka in Dekliški pevski zbor Gimnazije Škofja Loka

Pevski zborNa Gimanziji Škofja Loka se zelo veliko mladih ukvarja z glasbo. V  Mladinskem mešanem pevskem zboru vsako leto poje okrog 40  gimnazijcev pod taktirko nekdanjega dijaka prof. Žige Kerta. Mešani pevski zbor je v preteklosti poleg rednih božično-novoletnih koncertov in pomladnih koncertov v maju, ki so postali v Škofji Loki že dobro prepoznavni, imel kar nekaj odmevnih nastopov. Mednje zagotovo sodi nastop v Slovenski Filharmoniji ob obisku angleške kraljice Elizabete II v letu 2008. Pevski zbor je v letu 2009 sodeloval pri izvedbi Škofjeloškega pasijona, kjer je pel zaključno pesem, ki jo je napisal skladatelj Andrej Misson. Tudi v izvedbi pasijona v letu 2015 se je zbor pridružil pevski izvedbi v zadnjem prizoru.

Pevski zborZbor je gostoval in nastopal na tujih partnerskih šolah in sicer v Freisingu, Trstu, Spittalu in na Danskem. Pevski zbor je v letu 2015 na regijskem tekmovanju odraslih pevskih zborov dosegel srebrno priznanje, uspeh pa je nadgradil še s srebrnim priznanjem na mednarodnem tekmovanju v Bratislavi, v decembru 2015. V letu 2017 je na mednarodnem tekmovanju v Pragi v kategoriji Pop, jazz in spiritual dobil 1. nagrado in zlato priznanje, v kategoriji mešani zbori pa je prejel srebrno priznanje. V oktobru je na regijskem tekmovanju v Škofji Loki prav tako prejel srebro. V šolskem letu 2017/18 je na državnem tekmovanju otroških in mladinskih pevskih zborov v Zagorju prejel zlato priznanje.
V letu 2022 je bil na glasbeni turneji na Danskem.

  • Že peto leto pa na Gimnaziji Škofja Loka deluje tudi Dekliški pevski zbor. Prvo leto je deloval pod vodstvom Matevža Močnika, v letu 2018/19 pa je taktirko prevzela prof. glasbe Eva Jekovec. Dekliški pevski zbor Gimnazije Škofja Loka je na mednarodnem zborovskem tekmovanju Bratislava Cantat oktobra 2019 prejel dve zlati priznanji in v obeh tekmovalnih kategorijah zmagal. Zlato priznanje so dekleta prejela v kategoriji Mladinski zbori do 21 let in v kategoriji Ljudska pesem a cappella za zbore. Poleg tega je zborovodkinja Eva Jekovec prejela nagrado za najboljšo zborovodkinjo tekmovanja.

Koncertna dejavnost in gostovanja v šolskem letu 2022-23

Koncertna dejavnost in gostovanja v šolskem letu 2021-22

Koncertna dejavnost in gostovanja v šolskem letu 2020-21

Koncertna dejavnost in gostovanja v šolskem letu 2019-20

Koncertna dejavnost in gostovanja v šolskem letu 2018-19

Koncertna dejavnost in gostovanja v šolskem letu 2017-18

Koncertna dejavnost in gostovanja v šolskem letu 2016-17

Koncertna dejavnost in gostovanja v šolskem letu 2015-16

Koncertna dejavnost in gostovanja v šolskem letu 2014-15

Koncerti v šolskem letu 2013-14

Pretekli koncerti

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...