Pojdi na glavno vsebino

Božični koncert Gimnazije Škofja Loka

                 

Mešani pevski zbor Gimnazije Škofja Loka in Simfonični orkester Crescendo sta že s  koncertom filmske glasbe v Sokolskem domu, ki je bil v zadnjih dneh novembra,  napovedala praznično vzdušje, ki je doseglo svoj vrhunec  z božičnim koncertom v Cerkvi Sv. Jurija v Stari Loki.

Koncert, ki je bil 13. decembra 2013,  se je v nekoliko bolj umirjenih tonih začel  s tradicionalnimi božičnimi pesmimi različnih narodov od Slovenije, Irske pa vse do  Španije, ki jih je zapel Mešani pevski zbor Gimnazije Škofja Loka. Pesmi je s svojimi božičnimi razmišljanji lepo povezala  dijakinja    2. a Meta Gantar.  Koncertno vzdušje se je stopnjevalo z nastopom orkestra, ki je na začetku predstavil avtorsko skladbo Vodnjak želja, ter  nadaljeval  z znanimi  božičnimi  hiti  The first Noel, Polar Express in Carol of Joy. Pri nekaterih pesmih so se orkestru pridružili tudi solisti iz razreda mag. Francke Šenk iz Glasbene šole Kranj.  Ob zaključku je,  kot se za božični koncert spodobi , zazvenela Sveta noč v zanimivi, sveži priredbi Gašperja Jereba in v polni zasedbi  gimnazijskega zbora in orkestra.

Ravnatelj Gimnazije Škofja Loka Jože Bogataj se je ob koncu zahvalil in čestital vsem izvajalcem,  pevcem in instrumentalistom in seveda glavnemu zaslužnemu za uspešen koncert,  mlademu dirigentu orkestra in v letošnjem šolskem letu tudi zborovodji gimnazijskega  zbora Žigu Kertu, ki je pod svojo dirigentsko roko na odru v navdušujočih izvedbah združil več kot sto mladih glasbenikov. 

Božični koncert Gimnazije  Škofja Loka je bil prav gotovo lepa obogatitev prazničnih dni za Škofjo Loko, za vse poslušalce, ki so napolnili cerkev in verjamem, da jih je že sam pogled na množico mladih glasbenih ustvarjalcev   na odru navdal z novim upanjem,  ki smo ga v tem času še posebno željni.  

 

Ana Prevc Megušar, prof.

 Foto: Aleš Jezeršek

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...