Pojdi na glavno vsebino

Eduroam

Eduroam (education roaming) je mednarodna federacija brezžičnih omrežij za uporabnike iz izobraževalne in raziskovalne sfere. Dijaki in učitelji naše šole lahko uporabljate vsako brezžično omrežje Eduroam, v Sloveniji ali tujini. V federacijo so vključene ustanove v vseh državah EU, Islandiji, Hrvaški, Turčiji ter Avstraliji in nekaterih državah v Aziji.

Za povezavo potrebujete uporabniški račun, mobilno napravo in ustrezno programsko opremo. Za dodelitev uporabniškega računa izpolnite prijavnico in jo oddajte v tajništvu šole. V pisni obliki boste uporabniško ime in geslo dobili pri vašem razredniku. Po začetni nastavitvi vaše mobilne naprave in programske opreme se bo vaša naprava samodejno povezala v brezžično omrežje domače ali katere koli druge ustanove, vključene v ta projekt.

Na Gimnaziji Škofja Loka deluje obrezžično mrežje Eduroam na območju celotnega objekta. Na voljo je za vse naše dijake in profesorje. Eduroam je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes.

Prijavnica

Prijavnico natisnite, čitljivo izpolnite in oddajte v tajništvu šole.

Prijavnica za dijake

Prijavnica za učitelje in ostale zaposlene

Več informacij

Podrobnejše informacije o pravilni namestitvi in nastavitvah dobite na spletnem mestu Arnes.

Pomoč v primeru težav

V primeru težav vam bo pomagal vzdrževalec učne tehnologije na šoli. Sporočilo pošljite na vzdrzevalec@gimnazija-skofjaloka.si 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...