Pojdi na glavno vsebino

Dobrodošli na Gimnaziji Škofja Loka

Spoštovane gimnazijke in spoštovani gimnazijci, dobrodošli v novem šolskem letu! 

Pravijo, Jože Bogatajda je vsak začetek težak, vendar sem prepričan, da ste se med počitnicami dobro napolnili z energijo, doživetji in izkušnjami, predvsem pa spočili, da lahko pričnemo z delom, za katerega upam, da vam bo prineslo izzive za odkrivanje novih znanj. Poleg kvalitetnega in uporabnega znanja je ena izmed naših stalnic tudi vzgoja in zato bo letošnja rdeča nit predanost. V knjigi Osem krogov odličnosti piše, da je to trenutek, ko se zaženemo proti ciljem in je vsako odlašanje pozabljeno.

Predanost nam daje moč za delo na svojih vrednotah, za to, v kar verjamemo in kar nas definira v življenju. Če sem predan, sem pripravljen vložiti veliko energije za doseganje svojih ciljev, speljem to, za kar sem se odločil, in sem pripravljen odložiti kratkoročno zadovoljstvo, da bi dosegel dolgoročni cilj. Brez lastnega vložka, dela in akcije ne moremo doseči svojih ciljev.

V novo šolsko leto vstopamo z dvajsetimi oddelki, od katerih v enem oddelku 1. letnika in enem oddelku 2. letnika poteka program klasične gimnazije. Kot doslej bomo tudi letos prilagajali šolsko delo dijakom s statusom vrhunskega oz. perspektivnega športnika, dijakom s posebnimi potrebami in vsem ostalim, ki so po zakonu do tega upravičeni. Individualiziran pristop do dijaka z natančno izdelanim osebnim načrtom izobraževanja vam daje možnost, da organizirate in prilagodite delo vašim sposobnostim s ciljem, da uspešno in pravočasno opravite vaše obveznosti.

Poudariti moram, da vam bo tudi letos učiteljski zbor na vseh področjih po svojih najboljših močeh in strokovnem znanju zagotavljal takšen nivo znanja, ki vam bo omogočal uspešen zaključek šolanja in nadaljevanje študija ter vašo osebno rast. Pri tem pa vas, spoštovani dijaki in dijakinje, želim opozoriti, da brez vašega osebnega prispevka, brez vaše predanosti ne bo šlo. To je vaša odgovornost in od vas pričakujem, da boste svoje delo in dolžnosti opravili korektno, pravočasno in po svojih najboljših močeh.

Tudi za novo šolsko leto smo uspeli urediti šolske prostore tako, da so pogoji za delo zelo dobri. V zadnjih nekaj letih smo se naučili, kako s predpisanimi varčevalnimi ukrepi zagotavljati prepotrebni (nad)standard pri pouku. Zato vas, spoštovane dijakinje in dijaki, pozivam, da s primernim odnosom do šolske lastnine in vzdrževanjem čistoče pripomorete, da bo ostalo več sredstev za druge investicije, potrebne za sodoben pouk.

Enako pomembni kakor znanje pa so tudi odnosi med dijaki in učitelji. Prizadevajmo si, da bi tudi v prihodnje na naši šoli prevladovali dobri odnosi. Od vsakega od nas je odvisno, kako bo potekal naš šolski vsakdan, koliko bo med nami nesebične medsebojne pomoči, tolerance in prijateljstva. Vsak od nas je ogledalo naše šole, zato moramo sami poskrbeti, da bo bivanje v njej čim bolj kvalitetno, vzpodbudno, ustvarjalno in varno.

Usmerite svojo mladostniško energijo in vitalnost v svojo osebno naložbo za prihodnost. Naj vam gimnazijska leta pomenijo priložnost za bogatitev lastnega znanja, izgradnjo medsebojnih odnosov ter pridobivanje novih življenjskih izkušenj.

Želim vam prijeten začetek pouka.

Jože Bogataj, ravnatelj

Škofja Loka, 1. september 2016

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...