Pojdi na glavno vsebino

Pomladni koncert MMePZ Gimnazije Škofja Loka

Pomladni koncert  Gimnazije Škofja Loka je s svojimi mladimi izvajalci ponovno prinesel zanimive, dovršene, nove,  predvsem pa  pomladno sveže izvedbe zborovskih skladb. Repertoar, ki so ga pevci Mladinskega mešanega pevskega  zbora  pod vodstvom Žige Kerta pilili skozi celo leto je vseboval skladbe iz slovenske ljudske zakladnice, pa vse do črnskih duhovnih pesmi in  pop skladb v zborovskih priredbah.  Nekaj pesmi so pevci izvedli že na mednarodnem tekmovanju v Bratislavi, kjer so prejeli srebrno priznanje. Posebnost programa je bila  krstna izvedba skladbe Ljubezni vonj, ki jo je za gimnazijski zbor na besedilo Lili Novy napisal skladatelj Pavel Dolenc.
Kot gostje so na koncertu nastopili pevci z Danske – z gimnazije Himmelev iz Roskilda. S svojimi sproščenimi izvedbami in komentarji pesmi v danskem jeziku so navdušili publiko v polni dvorani. 
Ob zaključku koncerta  se je dirigent Žiga Kert zahvalil 14 maturantom, ki so zaključili svoje štiriletno petje v gimnazijskem zboru in se bodo podali naproti novim študijskim, nekateri tudi pevskim izzivom.
Koncert je izzvenel s skupno slovensko-danskpo izvedbo pesmi Pa se sliš. 

Mladinski mešani pevski zbor Gimnazije  Škofja Loka je pevsko sezono zaključil z uspešnim nastopom na območni reviji,  hkrati pa  v pričakovanju zaključnega piknika in z mislijo na jesensko  gostovanje na Danskem.

Tekst: Ana Prevc Megušar, prof.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...