Pojdi na glavno vsebino

Pomladni koncert Gimnazije Škofja Loka 2014

Pomladni koncert Gimnazije Škofja Loka je postal že tradicionalna, težko pričakovana pomladno-glasbena prireditev v Škofji Loki.

9. maja 2014 so v Sokolskem domu svoje mlade glasbene moči kar na treh zaporednih koncertih  združili glasbeni sestavi: Mešani pevski zbor Gimnazije Škofja Loka, Simfonični orkester Crescendo in gostujoči pevski zbor z Gimnazije Himmelev z Danske.  Z orkestrom so nastopili tudi solisti, ki delujejo pod mentorskim vodstvom Saške Kolarič v Glasbeni šoli Škofja Loka in Francke Šenk v Glasbeni šoli Kranj.  Posebno presenečenje večera nam je pripravila   gimnazijska profesorica angleščine Tina Blatnik s čustveno, a glasbeno  perfektno  izvedbo skladbe Don´t cry for me Argentina ob spremljavi orkestra.

Rdeča  nit letošnjega  koncerta je bila popularna glasba 20. stoletja. Tako smo lahko slišali glasbo Queenov, Beatlesov, Led Zeppelina, pa tudi ljudsko glasbo v modernejših preoblekah 20. stoletja.  

Posebno zanimivo so v Sokolskem domu  zazvenele pesmi v danskem jeziku  v izvedbi MePZ Gimnaziej Himmelev iz Roskildeja, ki so ob Dnevu Evrope, ki ga praznujemo 9. maja dale koncertu še dodano vrednost in mednarodni značaj.

Z vsakim koncertom je bilo navdušenje v  prepolni  dvorani večje in večje , na zadnjem večernem koncertu sta se  vsem nastopajočim  - bilo jih je več kot sto, zahvalila ravnatelj Gimnazije  Škofja Loka Jože Bogataj in organizatorica koncerta Ana Prevc Megušar.  Vse navzoče v dvorani je na koncertu pozdravil tudi župan občine Škofja Loka mag. Miha Ješe.

Vse zahvala za odlične, neverjetne  glasbene izvedbe pa grejo dirigentu orkestra in zborovodji gimnazijskega pevskega zbora,  nekdanjemu dijaku Gimnazije  Škofja Loka Žigu Kertu. Bravo. Še enkrat čestitke in vse zahvale za tvoj trud ter upamo na nasvidenje v naslednji glasbeni pomladi.

 Teskt: Ana Prevc Megušar  Foto: Aleksander Igličar, Marjan Luževič

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...