Pojdi na glavno vsebino

Praznični koncert

V soboto, 10. decembra 2017, smo ponovno lahko prisluhnili božično-novoletnemu koncertu  v organizaciji Gimnazije Škofja Loka.

Zborovodja in dirigent Žiga Kert ga je razdelil na 3 dele s po 5 sladbami. V prvem so se z božičnim programom predstavili člani mladinskega mešanega pevskega zbora Gimnazije Škofja Loka. Letos v zboru poje preko 60 dijakov in dijakinj vseh letnikov in čutiti je njihovo predanost kvalitetnemu petju. 

V drugem delu so nastopili pevci, naši bivši gimnazijci, združeni v mešani pevski zbor Crescendo, ki so izvedli izredno kvaliteten program z izvedbo pesmi kot so Hodie Christus Natues Est (K. Owalabi) in Božično drevo (A. Mežek, prir. M. Kastelic). 

V zadenjm delu so se ponovno predstavili gimnazijci, tokrat s prazničnim programom. Med drugim smo lahko prisluhnili Cohenovi Aleluji, Where are you Christmas (W. Jennings, prir. Huff) in za konec še uspešnico Goin' to Betlehem (J. Althouse).

Za slavnostni zaključek je  skrivnostno zazvenela še Sveta noč (F. Gruber, prir. G. Jereb) v izvedbi vseh nastopajočih. 

Nekatere dele koncerta so s svojimi glasbili spremljali člani komorne zasedbe simfoničnega orkestra Crescendo pod vodstvom dirigenta Žige Kerta. 

Ravnatlej Gimnazije Škofja Loka je na koncu programa pozdravil vse navzoče in se zahvalil nastopajčim za uvod v prečudoviti praznični čas. V prazničnem voščilu je v imenu učiteljskega zbora in dijakov vsem zaželel  lepe božične praznike, miru in na vseh naših poteh v novem letu obilo dobre volje, sreče in zdravja.

Vezno besedilo je sestavila Bernarda Pavlovec Žumer, prof., povezovala sta Zala Šink in Jaka Kožuh. Organizatorica koncerta: Ana Prevc Megušar, prof., orgle in klavir: Nika Dobrovoljc. 

Župniji Stara Loka se zahvaljujemo za izkazano gostoljubje. 

Fotografije: Žan Križnar

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...