Pojdi na glavno vsebino

Predavanja za starše v šolskem letu 2023/24

 

  Digitalna pismenost v okviru brezplačnih izobraževanj, ki so predmet Javnega razpisa JR DDK2023 za dvig digitalne pismenosti odraslih prebivalcev Slovenije v organizaciji Spretni.si
  Vsebina 10-urnega izobraževanja (5. in 12. december 2023):
  • orodja umetne inteligence (ChatGPT) in ostalih naprednih orodij (video obdelave, teksti, slike ...),
  • orodja za vodenje svojih prihodkov in odhodkov,
  • kako goljufi s prevarami čakajo na vaš denar, • možnosti uporabe spletne banke in e-uprave, naročanje k zdravniku, zvem …,
  • svojo finančno osebnost in najpreprostejši način za upravljanje denarja,
  • kako varno pošiljati denar svojim prijateljem in znancem,
  • kaj storiti, če izgubite telefon ali bančno kartico,
  • pomen digitalne varnosti in zaščite osebnih podatkov,
  • kako brezplačno poslušati youtube brez oglasov in v ozadju …

 

  Predavanji iz cikla Šola za starše za starše v tem šolskem letu:

dr. Marko Grobelnik: Kako se je umetna inteligenca vpletla v naša življenja?

četrtek, 12. oktober 2023, ob 18. uri v predavalnici

Dr. Marko Grobelnik je eden največjih poznavalcev umetne inteligence v Sloveniji. Je projektni sodelavec v laboratorija za umetno inteligenco na Inštitutu Jožef Stefan, pa tudi strokovni direktor Mednarodnega raziskovalnega centra za umetno inteligenco, ki so ga leta 2020 ustanovili pod okriljem Unesca. Sodeluje tudi s številnimi mednarodnimi organizacijami. Pri OECD je vodja delovne skupine za “incidente umetne inteligence”, pri zvezi Nato je slovenski predstavnik v odboru za umetno inteligenco.

Na predavanju bomo na osvetlili kaj umetna inteligenca pravzaprav je, kje jo vsakdanje srečujemo in se morda tega niti na zavedamo in kako utegne umetna inteligenca vplivati na naša življenja v prihodnosti.

dr. David Zupančič: Mlad, sposoben, motiviran, izgorel – spopadanje s stresom v času študija

četrtek, 9. november 2023, ob 18. uri v predavalnici

Dr. David Zupančič je mladi zdravnik, specializant infektologije. A še zdaleč ne samo to. Širša javnost ga je spoznala kot medicinskega vplivneža, ki je med pandemijo na svojem instagram profilu Ministry for Wtf, kar bi lahko prevedli kot ministrstvo za slabe ideje, na humoren način, tudi skozi šale in meme, odgovarjal na aktualna vprašanja, povezana z delom zdravnikov. Na ta račun si je pridobil zavidljivo število sledilcev. Snema podkast Umetnost lenarjenja, pri Mladinski knjigi je izdal knjižni prvenec, Življenje v sivi coni, ki prvoosebno in na humoren način predstavi življenje mladega zdravnika. V novembru pa bo izšla njegova druga knjiga.

Med mladimi se že vrsto let opaža višja prevalenca nespečnosti, stresnih motenj in paničnih napadov. Seveda to, da dijakom in študentom omogočimo odlično šolanje, ostaja pomembna prioriteta. Obenem pa se je treba zavedati, da je ključna tudi podpora njihovemu psihološkemu zdravju, pa naj gre za zavestno snovanje realnih pričakovanj ali pa praktično učenje učinkovitih sprostitvenih tehnik.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...