Pojdi na glavno vsebino

Vabilo ravnatelja

Spoštovane učenke in učenci zaključnih razredov osnovnih šol!

Jože BogatajGimnazija Škofja Loka je šola z dolgoletno tradicijo in je v domači regiji poznana predvsem po kvalitetnem delu, dobrih medsebojnih odnosih in pestri ponudbi obšolskih dejavnostih. Učiteljski zbor pedagoško delo gradi na bogatih izkušnjah, kar zagotavlja kvalitetno pedagoško delo, hkrati pa si skupaj z dijaki prizadevamo ustvarjati sodobno šolo.

V minulih desetletjih je šolanje na škofjeloški gimnaziji uspešno zaključilo 6341 mladih z vse Gorenjske. Med nekdanjimi maturanti naše gimnazije najdemo doma in v svetu priznane umetnike, učitelje, zdravnike, znanstvenike, publiciste, športnike in politike.

Gimnazija Škofja Loka v šolskem letu 2019/2020 nudi vpis v program gimnazije, kjer lahko izbirate med naslednjimi smermi: naravoslovna smer s poudarkom na naravoslovju, splošna smer s poudarkom na družboslovnih predmetih ter t. i. evropski oddelek. Če bo dovolj prijav, bomo v okviru splošne smeri za vas odprli oddelek za športnike, kamor vpisujemo dijake s statusom perspektivnega in vrhunskega športnika.

V šolskem letu 2019/2020 vas kot edina šola na Gorenjskem vabimo v program klasične gimnazije. To je program z latinščino in s poudarkom na humanističnih vsebinah in je namenjen vsem tistim dijakom, ki želite v srednji šoli pridobiti najširša znanja. Prav zaradi tega ponujamo projektni latinski teden, druženje z dijaki klasičnih gimnazij Slovenije ter ohranjamo že priljubljene narodne izmenjave dijakov. Več informacij  najdete v zavihku "klasična gimnazija" na naslovni spletni strani.

Poleg angleščine dijaki lahko izbirajo še med francoščino, nemščino, ruščino in španščino. Pri delu pouka tujih jezikov (francoščina, španščina) je prisoten tudi tuji učitelj.

Učitelji škofjeloške gimnazije smo usposobljeni in odločeni dijakom nuditi čim več znanja in vzpodbud, ob katerih lahko uresničujete svoje sposobnosti in dosegajo želene cilje. Trudimo se prisluhniti vašim  željam in potrebam. Za vas si vzamemo čas in vaše mnenje spoštujemo, če je le mogoče, ga tudi upoštevamo.

Želimo prispevati k ustvarjanju dobre samopodobe mladih, kar je za vaše odraščanje in uspeh v šoli zelo pomembno. Naš cilj je ustvarjati dobro in varno šolo, v kateri niso pomembni zgolj rezultati, ampak tudi prijazni in iskreni odnosi med vsemi, ki z našo gimnazijo živimo.

V šolskem letu 2018/2019 škofjeloško gimnazijo obiskuje 612 dijakov: 212 fant in 400 deklet, vpisanih v 23 oddelkih.

Gimnazija Škofja Loka sodi med najuspešnejše slovenske gimnazije, kar izkazujemo z vsakoletnimi udeležbami na mednarodnih olimpijadah znanj, v letu 2018 s 96-odstotnim uspehom dijakov na splošni maturi, več kot 10-odstotnim deležem zlatih maturantov, razvejanim in bogatim programom obveznih vsebin in dejavnosti na šoli, med katerimi naj omenimo kvalitetne mednarodne in narodne izmenjave ter projektno delo. Dijaki škofjeloške gimnazije tako poleg kakovostnega znanja pridobijo tudi vrsto drugih znanj in izkušenj za življenje, kajti pouk nadgrajujemo s številnimi dejavnostmi, ki so pomemben del vsakodnevnega delovnega utripa šole.

Naši učitelji ustvarjajo dijakom prijazno šolo in skupaj z njimi dosegajo odlične rezultate. Na šoli cenimo znanje, dobre medsebojne odnose in strpnost.

Vabim vas in vaše starše na informativni dan, ki bo v petek, 15. februarja 2019, ob 9. in 15. uri ter v soboto, 16. februarja 2019, ob 9. uri.  Naj postane Gimnazija Šofja Loka vaša nova šola!

Dobrodošli pri nas v novem šolskem letu!

Jože Bogataj, ravnatelj

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...