Pojdi na glavno vsebino

Informacije o vpisu

Obvestilo staršem in našim bodočim dijakom

Obveščam vas, da je dne 18. 12. 2017 Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport izdalo soglasje k predlogu sveta zavoda o obsegu razpisnih mest za vpis v 1. letnik šolskega leta 2018/2019.

Razpisujemo 140 mest v program gimanzija in 28 mest v program klasična gimnazija

To pomeni, da bomo v 1. letnik v novem šolskem letu vpisali 5 oddelkov programa gimnazija in 1 oddelek programa klasična gimnazija. 

V skladu z veljavnimi normativi in standardi bomo oblikovali 7 skupin pri drugem tujem jeziku, in sicer bomo bodoče dijake vpisali predvidoma v dve ali tri skupine nemščine, eno skupino španščine, eno skupino ruščine ter eno skupino francoščine. (Op.: če bo dijakov, ki jih zanima študij španščine oz. ruščine oz. francoščine dovolj za dve skupini, bomo za tisti jezik oblikovali dve skupini.) 

Več informacij o vpisu, izboru smeri znotraj programa gimnazija, izboru drugega tujega jezika ter drugih pomembnih stvareh, vam bo v spomladanskem času po redni pošti poslala šolska svetovalna delavka.

Dobrodošli na Gimnaziji Škofja Loka, vaši novi šoli! 

Jože Bogataj, ravnatelj

Vpis v šolskem letu 2018/19

Devetošolce obveščamo, da na Gimnaziji Škofja Loka v šolskem letu 2018/2019 vpisujemo v  5 oddelkov programa gimnazija in 1 oddelek v program klasična gimnazija.

V programu gimnazija imajo dijaki možnost izbire med naravoslovnim, splošnim in evropskim oddelkom ter oddelkom za dijake s statusom športnika. 

Več informacij dobite v tajništvu šole na telefonu 04 51 83 330 oz. pri šolski svetovalni delavki na telefonu 04 51 83 335.

Vpis v šolskem letu 2016/17 (brošura)

Delavnice za nadarjene devetošolce (oktober 2017)

Na Gimnaziji Škofja Loka smo 19. 10. 2017 organizirali delavnice za nadarjene učence devetega razreda osnovnih šol naše regije. Vsebine delavnic so bile povezane  z letošnjim motom, ki govori o uravnoteženosti do dela, prostega časa, zabave in študija. 

Z delavnicami smo želeli doseči, da bi vaši učenci spoznali našo šolo ter da bi razumeli pomen medsebojnega sodelovanja in druženja. 

Informativni dan

Informativni dan na Gimnaziji Škofja Loka je potekal 9. in 10. februarja 2018.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...