Pojdi na glavno vsebino

Jesenski rok

Jesenski rok je namenjen kandidatom, ki popravljajo ocene iz posameznih predmetov splošne  mature ali mature v celoti, kandidatom, ki izboljšujejo ocene in kandidatom, ki niso v spomladanskem roku zaključili 4. letnika.

Zadnji rok za prijavo k jesenski maturi je 12. 7. 2024.

Zadnji rok za oddajo izdelov praktičnega (internega) dela na šoli je 19. 8. 2024.

Rezultati praktičnega dela pa bodo znani 2. 9. 2024. Kandidati se seznanijo s točkami, ki so objavljene na spletni strani RIC ali jih dobijo pri mentorju.  

Rok za oddajo dokazila za izpolnjevanje pogojev za opravljanje splošne mature v jesenskem roku (spričevalo 4. letnika) je 19. 8. 2024. Če dijak ne more predložiti dokazil (nima spričevala) ali če ne bo ocen popravljal ali izboljševal, se 19. 8. 2024 od mature odjavi. Obrazec je na tej povezavi. 

Razpored pisnih izpitov RIC objavi 20. 8. 2024. ŠMK bo kandidate za jesenski tok SM pravočasno obvestila. 

Rezultati eseja iz slovenščine iz spomladanskega roka se na jesenskem roku ne upoštevajo, potrebno je opravljati celoten izpit iz slovenščine, ki se piše v enem dnevu.

Rezultati jesenskega roka splošne mature bodo objavljeni 17. 9. 2024 od 7.00 ure dalje na spletni strani RIC (vstop v program s šifro, ki jo dijak dobi ob šifrah za pisni del izpita na splošni maturi in EMŠO) in od 11.00 ure v tajništvu, kjer maturanti dvignejo izpitno dokumentacijo in se vpišejo v Knjigo maturantov.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...