Pojdi na glavno vsebino

2. športni dan - pohodništvo

1. april 2021

Navodila za izvedbo 2. športnega dne 6. aprila 2021 

V torek, 6. aprila, bo v okviru šolanja na daljavo potekal športni dan.

Na ta dan ne boste imeli drugih rednih šolskih obveznosti. Tematika športnega dne je pohodništvo.

Opravili boste pohod na hrib v bližini vašega doma. Pot oziroma aktivnost naj traja vsaj 2 uri (brez postankov in malice). Tisti, ki boste izbrali pohodniški vrh nad 800 m nadmorske višine, lahko aktivnost šteje tudi za 70 vrhov za 70 let šole.

Dijaki, ki v bližini doma nimate nobenega od vrhov ali imate take zdravstvene težave, da zaradi tega ne morete hoditi v hrib, opravite ravninski pohod, ki mora biti dolg vsaj 7 km.

Udeležbo na športnem dnevu boste dokazovali svojemu profesorju športne vzgoje v spletno učilnico preko e-asistenta. Pohodno aktivnost boste posneli s športno aplikacijo na pametnem telefonu in naredili screenshot aktivnosti. Prosimo vas, da naredite še kakšno zanimivo fotografijo na vašem pohodu in jo priložite vašemu poročanju. Kdor ne bo poročal, bo dobil neopravičene ure.

Tisti dijaki, ki boste izbrali vrh nad 800 m nadmorske višine poročajte dvakrat, profesorju športne vzgoje za športni dan in v skupino vašega razreda za 70 vrhov.

Kdor ima opravičilo zdravnika ali je trenutno bolan, mora to sporočiti svojemu razredniku ter profesorju športne vzgoje.

Pazite na svojo varnost in varnost drugih ter aktivnost prilagodite svojim sposobnostim! Spoštujte tudi ukrepe za preprečevanje širjenja korona virusa in imejte med seboj varno razdaljo (2 metra).

Vremenska napoved za torek zaenkrat ni najboljša, kaže na dež, zato vam svetujemo, da aktivnost opravite že čez vikend ali v ponedeljek, ki je še prazničen. Tudi zaradi slabe vremenske napovedi smo termin športnega dne podaljašil na cel teden, tako da lahko po svoji presoji pohod naredite kadar koli do konca naslednjega tedna.

Poročajte nam najkasneje do petka (9. 4.) zvečer. 

Želimo vam prijeten športni dan.

profesorji športne vzgoje

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...