Pojdi na glavno vsebino

Rezultati mature

Maturant, ki je uspešno opravil splošno maturo, na dan razglasitve rezultatov splošne mature dobi Maturitetno spričevalo.

Rezultati splošne mature 2018 bodo znani 11. julija 2018 (jesenski rok 17. september 2018) od 7.00 ure dalje na spletnem naslovu RIC. Maturanti  bodo lahko vstopili v program za ogled rezultatov s pomočjo šifre, ki je sestavni del šifer pri pisnem delu izpitov splošne mature in svoje EMŠO.

Ta dan, to je 11. 7. 2018  ob 11.00 uri, maturanti pridejo v šolsko predavalnico, da prevzamejo maturitetno spričevalo, obvestilo o uspehu na maturi in originalno spričevalo 4. letnika. (Rezultat SM za celotno šolo je objavljen na spletni strani pod aktualno.) 

Ob tem podrobneje pogledajo rezultate v odstotkih in meje za oceno za vsak predmet posebej, kar je pomembno za morebitno podajo pisne zahteve za vpogled v izpitno dokumentacijo na RIC (če za boljšo oceno manjka le kak procent).

Maturanti dobijo tudi vabilo za slavnostno podelitev spričeval, ki je zadnje dni septembra 2018, zadnje dni, ko imajo maturanti še status dijaka.

Možen je le osebni dvig dokumentacije, ker je potreben vpis v Knjigo maturanov.

Maturanti, ki se podelitve 11. 7. 2018 nikakor ne bi mogli udeležiti, to lahko storijo še v času uradnih ur v tajništvu šole. Uradne ure tajništva v času dopustov bodo objavljene na šolski spletni strani.

Maturitetno spričevalo in spričevalo 4. letnika je pogoj za vpis na fakulteto, ki poteka konec julija in v začetku avgusta, zato si planirajte počitnice in potovanja tako, da boste dokumente prevzeli pravi čas.

Maturanti, ki mature ne bodo opravili, se morajo  11. 7. 2018 oglasiti v šoli, da se bodo prijavili za jesenski rok mature. Zadnji dan za prijavo je 12. 7. 2018.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...