Pojdi na glavno vsebino

Jesenski rok

Jesenski rok je namenjen kandidatom, ki popravljajo ocene iz posameznih predmetov splošne  mature ali mature v celoti, kandidatom, ki izboljšujejo ocene in kandidatom, ki niso v spomladanskem roku zaključili 4. letnika.

Zadnji rok za prijavo k jesenski maturi je 14. 7. 2020.

Rezultati praktičnega dela pa bodo znani 3. 9. 2020. Kandidati se seznanijo s točkami, ki so objalvjene na spletni strani (http://matura.ric.si) ali jih dobijo pri mentorju.  

Rok za oddajo dokazila za izpolnjevanje pogojev za opravljanje splošne mature v jesenskem roku (spričevalo 4. letnika) je 20. 8. 2020. Če dijak ne more predložiti dokazil (nima spričevala) ali  če ne bo ocen popravljal ali izboljševal, se 20. 8. 2019 od mature odjavi. (Obrazec na www.ric.si)

18. 8. 2020 RIC objavi razpored pisnih izpitov v jesenskem roku, razpored bo tega dne objavljen tudi na oglasni deski v 3. nadstropju Gimnazije.

Rezultati eseja iz slovenščine iz spomladanskega roka se na jesenskem roku ne upoštevajo, potrebno je opravljati celoten izpit iz slovenščine, ki se piše v enem dnevu.

Rezultati jesenskega roka splošne mature bodo objavljeni 17. 9. 2020 od 11.00 ure dalje na spletni strani RIC (vstop v program s šifro, ki jo dijak dobi ob šifrah za pisni del izpita na splošni maturi in EMŠO) in od 11.00 ure v pisarni ravnatelja, kjer maturanti dvignejo izpitno dokumentacijo in se vpišejo v Knjigo maturantov.

Dijaki, ki bi želeli vpogledati v izpitno dokumentacijo, morajo do 21. 9. 2020 poslati pisno zahtevo za vpogled na RIC. Vse napotke o tem dobijo na dan rezultatov mature na šoli in so enaki navodilom za vpogled v izpitno dokumentacijo v spomladanskem roku splošne mature.

Vpogledi v izpitno dokumentacijo bodo po razporedu, ki ga pripravi RIC, v času od 23. 9. do 30. 9. 2020.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...