Pojdi na glavno vsebino

Športne dejavnosti

Tudi šport je lahko način življenja mladih, zato v šoli posebno skrb namenjamo pouku športne vzgoje in dejavnostim šolskega športnega društva. Pouk športne vzgoje poteka v športni dvorani in v naravnem okolju ob šoli.

Športna vadba je organizirana tudi po rednem pouku športne vzgoje, v okviru programov izbirnih vsebin; tečaji tenisa, aerobike, športnega plesa, športnega plezanja, iger z žogo, badmintona.

Na šoli vadita in nastopata tudi šolska plesna in navijaška skupina.

Med dijaki naše šole so številne odlične športnice in športniki, ki se skupaj z ostalimi gimnazijkami in gimnazijci udeležujejo športnih tekmovanj vseh zvrsti in na različnih nivojih, od šolskih, občinskih, do državnih, kjer segajo tudi po najvišjih mestih.

V športnem programu šole so med šolskim letom trije športni dnevi - jesenski izlet v naravo, zimski športni dan in spomladanski športni dan s šolskim prvenstvom v igrah z žogo, orientaciji v naravi, aerobiki, squashu.

Na športnih taborih dijaki spoznajo športne aktivnosti v naravnem okolju in dobijo vzpodbude za zdravo življenje v naravi:

  • drugošolci lahko izberejo štiridnevno zimovanje z učenjem alpskega smučanja in deskanja na Črnem vrhu nad Cerknim oz. na Golteh;
  • dijaki tretjega letnika imajo ob koncu pouka tridnevni športni tabor v Kranjski gori;
  • četrtošolci se vsako jesen za dva dni podajo na pohod v sredogorje (Julijske Alpe) ali v Škofjeloško in Cerkljansko hribovje.

Fotogalerije

Šolsko leto 2016-17

Šolsko leto 2015-16

Šolsko leto 2014-15

Starejše objave

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...