Pojdi na glavno vsebino

Projekt KATARINA - VsaK nAj bo deležen Temeljnih znAnj Računalništva In iNformAtike

Digitalizacija je tu in povsod, pa če želimo ali ne. Posledično je za uspešno vključevanje v današnjo informacijsko družbo pomembno osnovno znanje in razumevanje, ki nam omogoča obvladovanje digitalne tehnologije. Temeljna znanja RIN (računalništva in informatike) se v gimnazijskem programu obravnavajo v prvem letniku pri obveznem dvournem predmetu Informatika, pri večini dijakov brez ustrezne podlage iz osnovne šole.

Namen projekta KATARINA je oblikovati eksperimentalni načrt uvajanja, implementacije in evalvacije temeljnih vsebin RIN v inovativnih oddelkih srednjih šol.

Načrt vsebuje razvoj didaktike za dvig digitalnih kompetenc in temeljnih znanj računalništva in informatike dijakov z uvajanjem inovativnih pristopov ter uporabo sodobnih digitalnih orodij v srednješolskem izobraževanju pri predmetu Informatika kot tudi v okviru drugih predmetov.

Projekt traja tri leta. V letošnjem šolskem letu sta bila vključena dva inovativna oddelka, naravoslovni in en splošni, ki nadaljujeta v naslednjem šolskem letu z novimi vsebinami. Vsako naslednje leto bomo v projekt vključili po dva nova inovativna oddelka, katerima bo omogočeno 24ur aktivnosti za pridobivanje temeljnih znan RIN.

V projekt KATARINA je vključenih, skupaj z našo, deset srednjih šol, koordinira pa ga Univerze v Ljubljani, Fakultete za računalništvo in informatiko.

Koordinatorica na šoli Alenka Kolenc Krajnik, prof. inf.

Razvojni projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, in Evropska unija – NextGenerationEU.

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje     NOO     NextGenerationEU

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...