Pojdi na glavno vsebino

Zaključek projekta Obrazi prihodnosti 2017

Predsednik republike in uredniška hiša Dnevnik sta v torek, 25. aprila 2017, gostila mlade perspektivne novinarje projekta »Obrazi prihodnosti 2017«.

Tudi letos so na izbrane teme dijaki pripravljali pisne prispevke o najbolj kompleksnih vprašanjih sodobne slovenske družbe. »Obraze prihodnosti« že tretje leto zapored pripravlja časopisna hiša Dnevnik.

Ekipo škofjeloških mladih novinarjev so sestavljali: Tinkara Strel, 3. c, Zala Šink, 3. c, Žan Križnar, 3. e, Jure Nastran, 3, e, Matic Pokorn, 2. e, Bor Dolenc, 2. e in Taša Križnar, 1. e. Tokrat so pisali na temo Mladi v prometu, pozor!, njihove članke pa je objavil  časnik Dnevnik v torek, 18. aprila 2017. Dijaki so ustvarjali pod mentorskim vodstvom prof. Bernarde Pavlovec Žumer in zunanjega mentorja, novinarja Dnevnika Petra Lovšina.

Povabljene ekipe sta najprej pozdravila odgovorni urednik časnika Dnevnik g. Miran Lesjak in ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič. Oba sta v svojih nagovorih poudarila ustvarjalnost mladih, od katerih se lahko vsi učimo. V priložnostnem programu je mlade med drugim zabavala tudi komičarka Martina Ipša.

V drugem delu je v predsedniški palači gostil mlade tudi uradni pokrovitelj projekta predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. V projektu je katerem je letos sodelovalo več kot 205 dijakov iz 25 srednjih šol. Mladi so imeli priložnost, da se pogovorijo s predsednikom države o svojih in siceršnih perečih problemih: šola, človekove pravice, enakost med spoloma, delo.

Več na: http://www.up-rs.si/up-rs/uprs.nsf/objave/B6E9DEEEAC6C9C22C125810D00478FE0?OpenDocument

Dijakom za njihov uspeh čestitamo. Dijake je na podelitvi priznanj spremljal ravnatelj Gimnazije Škofja Loka. 

Jože Bogataj, ravnatelj

  • Dijaki v uredništvu Dnevnika, foto: Tomaž Skale
  • Odgovorni urednik časnika Dnevnik Miran Lesjak
  • Ministrica  dr. Maja Makovec Brenčič
  • Martina Ipša
  • Škofjeloška ekipa s predsednikom
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...