Pojdi na glavno vsebino

Zaključek dvomesečne individualne izmenjave z danskima dijakom

V petek, 9. novembra, sta dvomesečno izmenjavo na Gimnaziji Škofja Loka zaključila dijaka danske gimnazije Himmelev iz Roskilda Malou Sofie Haslev in Magnus Barken. Dijaka sta bila od sredine septembra nastanjena pri gostiteljiskih družinah, Malou pri Anji Velikonja iz 3. c in Magnus pri Roku Šariću iz 3. e, pouk pa sta obiskovala po prirejenem urniku. Obenem sta opravila vse obeznosti za svojo šolo in na daljavo sodelovala s profesorji danske gimnazije. 

V osmih tednih bivanja sta spoznavala življenje pri nas. Udeleževala sta se tudi izvenšolskih aktivnosti, kot so udeležba na jesenskem športnem dnevu, dvodnevni strokovni ekskurziji dijakov klasične gimnazije v Istro, strokovni ekskurziji dijakov zaključnega letnika, ki se pripravljajo na maturitetni izpit iz geografije v Italijo in avstrijsko Koroško, nenazadnje sta bila predstavnika naše šole na tujejezičnem Unescovem recitalu Jezik - kultura in tradicija v sredini oktobra. 

V obeh razredih, 3. c in 3. e, sta bila dijaka lepo sprejeta, veliko so se družili in gostitelja sta jima razkazala še marsikaj zanimivega, kar zanima mlade. Poleg druženja, še življeje v prestolnici, lepote Bleda in Postojnske jame, našo obalo in planine.V času bivanja pri nas so Malou in Magnusa obiskali  tudi njuni starši.  

 Gimnazija Škofja Loka in Himmelev Gymnasium sta projekt pripravila že sedmo leto zapored. Vedno ugotavljamo, da razlike med nami in Danci so, še posebej, in to sta danska dijaka izpostavila, pri prehrani. Za Anjo in Roka je dvomesečno bivanje danskih dijakov pri njiju doma pomenilo tudi veliko prilagajanja, vendar sta vlogo gostiteljev z veseljem sprejela.

Anja in Rok odhajta na Dansko takoj po novoletnih praznikih in se vračata v prvih dneh marca. Zagotovo se veselita izzivov, ko bosta pri Malou in Magnusu. Tudi onadva bosta  med drugim v tem času na daljavo opravljala svoje šolske obveznosti.

Mentorsko delo v času izmenjave so na šoli opravljali: Janez Ciperle, prof.,  Nataša Zaplotnik, prof. in ravnatelj Jože Bogataj. 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...