Pojdi na glavno vsebino

Veselje ob rezultatih mature

Dijaki zaključnega letnika so bili seznanjeni z uspehom, ki so ga dosegli na spomladanskem roku splošne mature. Iskrene čestitke vsem maturantom za njihov uspeh in obenem uspešen zaključek srednješolskega izobraževanja. Od 133 redno vpisanih dijakov v zaključni letnik na Gimnaziji Škofja Loka je splošno maturo opravljalo 129 dijakov, od teh jih je 124 ali 96,12%  splošno maturo tudi uspešno opravilo (državno povprečje 94,4%). 

Med temi dijaki izstopa 8 dijakov in dijakinj, ki so naši zlati maturantje (260 na državnem nivoju). Kot najboljši letošnje generacije so se vpisali v zgodovino naše šole: Nika Goršek, Neža Habjan, Andrej Hafner, Daša Hafner, Sara Kokalj, Iza Košir, Maruša Krmelj in Jaka Pelaič. Po šest dijakov je doseglo največje možno število točk (8) pri predmetu matematika in slovenščina ter trije pri predmetu angleščina.  

Najboljši rezultat v državi pri predmetih skupnega dela in tistih, ki jih je opravljalo več kot tisoč dijakov, sta dosegla: Jaka Pelaič pri predmetu angleščina (višja raven) in Gašper Bertoncelj pri geografiji.  

Jože Bogataj, ravnatelj  

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...