Pojdi na glavno vsebino

Uvrstitve na mednarodne olimpijade iz znanja

Dijaki Gimnazije Škofja Loka so na državnih tekmovanjih iz logike, fizike, kemije in biologije dosegli odlične rezultate in visoke uvrstitve, kar jim je odprlo tudi možnost nastopov na izbirnih  tekmovanjih  za uvrstitev v olimpijske ekipe. Štirje dijaki Gimnazije Škofja Loka so že uspešno prišli skozi vsa sita in so tako postali člani državnih ekip, ki bodo Slovenijo zastopali na olimpijadah iz znanja. Pred izbor za biološko olimpijado, kamor so se uvrstili trije naši dijaki bo v sredini maja.

Klemen Bogataj, dijak 3. a je  postal državni prvak iz fizike in se preko izbirnega tekmovanja uvrstil na eno najprestižnejših mednarodnih tekmovanj iz znanja 49. fizikalno olimpijado, ki bo v Lizboni. Poleg tega bo nastopil tudi  na 2. evropski olimpijadi iz fizike, ki bo v bližini Moskve.

V  pred izboru za 50.  jubilejno mednarodno kemijsko olimpijado, ki bo v juliju na Češkem in Slovaškem sta bila izmed 150 prijavljenih  kandidatov najboljša  dijaka našo šole, in sicer   je zmagal Vid Kermelj, 4. a, s 100 % dosežkom,  drugi najboljši pa je bil Martin Rihtaršič, dijak 4. c. Vid in Martin sta tako  že tretjič zaporedoma  postala člana slovenske olimpijske reprezentance. 

Po izbirnih testih iz logike in lingvistike se je Sebastjan Kordiš, dijak 2. a, uspel uvrstiti v ekipo Slovenije, ki bo od 26. do 30. julija 2018  nastopila na 16. mednarodni lingvistični olimpijadi  v Pragi.

Vsem članom slovenskih olimpijskih ekip iskreno čestitamo za tako vrhunsko znanje in uvrstitve ter jim želimo uspešne nastope na olimpijadah. Hkrati pa čestitamo tudi njihovim mentorjem: prof. Aljoši Ermanu, mentorju Klemena Bogataja, prof. Janezu Šuštaršiču, ki je že tretje leto mentor Martinu Rihtaršiču in Vidu Kermelju.  Na področju logike in lingvistike pa so s Sebastijanom Kordišem sodelovali mentorji Aleksander Rajhard, Vid Megušar ter prof.  Manca Čadež.

 

  • Klemen Bogataj, udeleženec fizikalne olimpijade
  • Klemen Bogataj, udeleženec fizikalne olimpijade
  • Klemen Bogataj, udeleženec fizikalne olimpijade
  • Sebastijan Kordiš, udeleženec lingvistične olimpijade
  • Sebastijan Kordiš, udeleženec lingvistične olimpijade
  • Vid Kermelj in Martin Rihtaršič, udeleženca kemijske olimpijade
  • Vid Kermelj in Martin Rihtaršič, udeleženca kemijske olimpijade
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...