Pojdi na glavno vsebino

Uspehi loških gimnazijcev na državnih tekmovanjih iz logike, astronomije in razvedrilne matematike

Na  državno tekmovanje iz logike  se je uvrstilo 14 dijakov in dijakinj naše šole. Kar 4 so dobili zlato priznanje in posegli v sam vrh in sicer:  Eva Jug -  2. mesto med 4. letniki, Laura Rant -  3. mesto med 4. letniki,Simon Bukovšek - 3. mesto med 2. letniki in Luka Kavčič -  5. mesto med 4. letniki.

Na državnem tekmovanju iz Razvedrilne matematike je naša žepna odpravica postavila nove mejnike uspešnosti. Tako je državni prvak med drugimi letniki postal Martin Mlinšek iz 2. a.  Osvojil je prvo nagrado in zlato priznanje . Med četrtimi letniki je bila sijajna Eva Jug iz 4. a, ki je osvojila 3. mesto, tretjo nagrado in zlato priznanje.Z zlatimi priznanji se iz Ljubljane vračajo še: Simon Bukovšek iz 2. a (8. mesto), Sara Buh iz 2.a (11. mesto), Julij Mlinšek iz 4. a (14. mesto) in Marija Klemenčič iz 3.a (14. mesto).
 S srebrnimi priznanji so uspeh dopolnili Klemen Bogataj iz 4. a, Tine Bogataj iz 1. a in Jernej Oblak iz 1. a.

Na državno tekmovanje iz astronomije sta se uvrstila Klemen Bogataj (4.a) in Simon Bukovšek (2.a). Oba tekmovalca sta se zelo izkazala in sta osvojila zlato priznanje, kar sta prvi zlati priznanji naše šole v tem tekmovanju. S svojim rezultatom sta se tudi uvrstila na 26. sanktpeterburško astronomsko olimpijado.

Vsem tekmovalcem in njihovim mentorjem za presežke iskreno čestitamo.                                          

  • Dobitniki zlatih priznanj iz logike
  • Dobitniki zlatih priznanj iz razvedrilne matematike
  • Simon Bukovšek in Klemen Bogataj - dobitnika zlatih priznanj iz astronomijeVsi
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...