Pojdi na glavno vsebino

Umetnostnozgodovinska ekskurzija v Firence

V sredini marca smo se z maturitetnim izbirnim predmetom umetnostna zgodovina in nekaj navdušenci iz 3. in 4. letnika, odpravili v Toskano. Svoj interni del mature so dijaki opravili kar na terenu in seminarske naloge predstavili svojim kolegom v prečudovitih Firencah.

Po nočni vožnji smo se najprej ustavili v Sieni, ki je bila še rahlo zaspana, pa zato prav nič manj slikovita, kjer smo si ogledali znameniti mestni trg in katedralo. Popoldne smo ogled nadaljevali v San Gimignanu, majhnem srednjeveškem mestecu, ki je najbolj znano po številnih renesančnih stolpih.

Naslednji dan smo si ogledali glavne znamenitosti Firenc – katedralo in baptisterij, mestne palače, Ponte Vecchio, galerijo Uffizi z deli Botticellija, Tiziana, Michelangela in drugih, Gallerio dell' Academia z originalnim kipom Michelangelovega Davida in Michelangelove nagrobnike v Medičejski kapeli.

Zadnji dan nas je pot vodila še do Pise, kjer smo preverili stabilnost znamenitega poševnega stolpa, si ogledali katedralo in baptisterij ter uživali v pomladanskem sončku na Piazza dei Miracoli.

Mateja Močnik, prof.

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...