Pojdi na glavno vsebino

Udeležba na 6. srečanju evropskih gimnazij

Letošnje srečanje evropskih gimnazij, ki je potekalo od 20. do 24. marca, je gostila Gimnazija Orce Nikolov iz Skopja. Sodelujoče šole so bile poleg delegacije gostiteljev še : Zemunska gimnazija iz Zemuna v Srbiji, Gimnazija Dositej Obradović iz Temišvarja iz Romunije, Gimnazija Nikola Tesla iz Budimpešte na Madžarskem, Gimnazija Orce Nikolov iz Skopja, Severna Makedonija, 2. Gimnazija Varaždin na Hrvaškem in Gimnazija Gnjilane s Kosova.

Gimnazijo Škofja Loka smo  zastopali trije dijaki evropskega oddelka: Tara Benedičič, Erazem Stare in Anže Knific in pomočnica ravnatelja Ana Prevc Megušar ter ravnatelj Jože Bogataj.

Tematika, o kateri smo se pogovarjali,  je bila nasilje.  Vsaka skupina dijakov je na svojih šolah izvedla enak anketni vprašalnik in rezultate predstavila na srečanju. Skupna ugotovitev anket je bila ta, da so se spremenile oblike nasilja,  da fizičnega nasilja skoraj ni, je pa večji procent nasilja na spletu in večji procent socialnega nasilja (izločitev iz družbe, širjenje govoric…).

Poleg programa srečanja, ki je poleg predstavitev anket vseboval tudi delavnice na temo nasilja, predstavitev šol in krajev iz katerih prihajamo, smo si dijaki ogledali mesto Skopje in njegove znamenitosti, imeli smo srečanje z županjo Skopja, dijaki gostiteljske šole so nam pripravili odličen glasbeni večer. Zadnji dan srečanja smo se odpravili na celodnevni izlet do Ohridskega jezera.

Z dijaki iz sodelujočih šol smo spletli tesne prijateljske vezi in ustvarili prelepe spomine.

Erazem Stare, Anže Knific, Tara Benedičič, 3. e

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...