Pojdi na glavno vsebino

»Tisoč in ena NOČ, tisoč in en DAN – knjige«

»Tako kot so Šeherezadine zgodbe omehčale Šahrijarjevo srce, lahko gimnazijska literatura navdihne vse, ki smo ji danes prisluhnili. S to mislijo zaključujemo Noč knjige 2019, literatura pa naj ostane v vsakem dnevu našega življenja. Naj bo vsaka noč noč knjige in literature – literature, ki navdihuje, daje upanje in nas odpelje v neznane svetove. "

S temi besedami je voditeljica Tina Kuhar sklenila našo prireditev, ki smo jo  izpeljali v torek, 14. maja 2019, in smo jo poimenovali »Tisoč in ena NOČ, tisoč in en DAN − knjige«.

Na tej spremljevalni prireditvi, ki se vključuje v množico dogodkov ob svetovnem dnevu knjige in Unescovi Noči knjige, so svoje pesmi, prozo in dramsko besedilo predstavili: Andraž Bizjak, Mija Suljanović, Blažka Dolenc, Doroteja Jeraj in Nika Kalan, pridružili pa so se jim nekdanji dijaki literati: Luka Šturm, Gregor Rihtaršič in Katja Kožuh. Izbor iz Nikine posodobljene dramatizacije Romea in Julije so interpretirali člani IMPRO gledališča pod mentorstvom prof. Tatjane Žagar.

Prireditev sta spretno vodila Tina Kuhar in Rok Šarič, glasbo pa je prispeval Andraž Bizjak.

»Noč knjige je naš odgovor na temo časa. Luč se najjasneje vidi v temi.« (iz vizije Noči knjige)

Majda Kokalj Auguštiner, prof.

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...