Pojdi na glavno vsebino

Taborska srečanja 2016

V času od 15. do 19. 9. 2016, se je 40 dijakov škofjeloške gimnazije udeležilo srednjeveškega festivala v mestu Tabor, v mestu, ki je že 10 let pobrateno s Škofjo Loko. 

 Obisk mesta Tabor

V četrtek, 15. septembra  ob 9. uri se je iz Škofje Loke odpeljalo okoli 40 dijakov proti mestu Tabor, kamor smo prispeli  okrog 18.00 ure. Dijaki, ki so bili vključeni v izmenjavo, so odšli k družinam, dijaki na ekskurziji pa na večerni ogled mesta Tabor.
Naslednji dan smo se vsi slovenski dijaki na Češkem zbrali  na gostiteljski šoli in spoznali pouk pri posameznih predmetih, popoldne pa smo se skupaj z učitelji odpravili na grad Hluboka. V  večernih urah  smo odšli v mesto in si ogledali otvoritev Taborskih srečanj.
V soboto zjutraj smo imeli s češkimi gostitelji in s škofjeloško delegacijo na čelu z županom druženje pod lipo prijateljstva, preostanek dopoldneva smo  si ogledovali različne stolpe, razgledne točke in Taborske podzemne prehode, popoldne pa smo sodelovali v tradicionalni  taborski paradi.
V nedeljo zjutraj smo se odpravili proti Pragi, kjer smo preživeli skoraj ves dan. Tam so si ogledali večino najpomembnejših znamenitosti, med njimi je bila  tudi Plečnikova cerkev, Hradčani, Karlov most in znamenita astronomska ura.  Prosti čas smo izkoristili za obisk majhnih trgovinic in seveda tudi  McDonaldsa.Zadnji dan so se na poti domov ustavili v Češkem Krumlovu, mestu pod Unescovo zaščito,  kjer smo  si ogledali grad ter park in se utrujeni od 5-dnevne ekskurzije napotili proti domu.

Miha Korošec,  2.e

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...