Pojdi na glavno vsebino

Tujejezični recital Jezik - kultura in tradicija

V petek, 14. oktobra 2016 je Gimnazija Škofja Loka kot članica Unescove ASP mreže šol že 16. leto zaporedoma pripravila nacionalni projekt tujejezični recital Jezik – kultura  in tradicija.
Recital je potekal v Sokolskem domu, najprej je bila ob 9.30 generalka.  V času generalke je bila možnost  vodenega ogleda Škofje Loke, recital pa se je z uvodnim nagovorom ravnatelja Jožeta Bogataja, koordinatorja ASP mreže Unescovih šol začel  ob 12. uri.
Letošnjega recitala se je udeležilo 17 šol, 8 osnovnih in devet srednjih šol, od tega smo na recitalu lahko slišali dijakinje z danske gimnazije Himmelev iz Roskildeja, ki sta na trimesečni izmenjavi v Sloveniji.
Pod naslovom recitala Zrno na zrno pogača so dijaki in učenci predstavili več kot sedemnajst  kulturnih in umetniških prispevkov od glasbe, plesa, recitacij, avtorske literature, dramatizacij v različnih tujih jezikih.  Vsaka točka je bila zanimiva, vse od simpatičnih interpretacij ruskih otroških pesmic do zrele, hudomušne interpretacije dramskega igralca Gregorja Čušina, ob spremljavi sinove harmonike.
Ob zaključku recitala smo se zahvalili učencem, dijakom in njihovim mentorjem za njihove prispevke na recitalu.
Prav tako se zahvaljujemo vsem loškim gimnazijcem, ki so sodelovali na recitalu: Patriciji Raztresen za odlično zapeto pesem, Janezu Justinu za računalniško podporo, Juriju Dolencu in Tilnu Rakovcu za tehnično podporo, Luciji Rihtaršič  in Brini Habjan za vodenje  recitala ter Sergeju Novaku in Ani Štritof za vodenje po Škofji Loki.

Koordinatorici tujejezičnega recitala: Majda Kokalj Auguštine, prof.  in Ana Prevc Megušar,prof.
Fotografije: Žan Križnar

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...