Pojdi na glavno vsebino

Strokovna ekskurzija v München

Zadnjih dveh dni pred jesenskimi počitnicami 2.a ni preživel za šolskimi klopmi. Skupaj z nekaj učenci iz 3.a smo se odpravili v glavno mesto Zvezne dežele Bavarske – München. Po dolgi vožnji z avtobusom smo prispeli v mesto in si najprej ogledali Olimpijski park. V parku stoji tudi kar 190 metrov visok stolp. Z dvigalom smo se povzpeli na razgledno ploščo in si München ogledali še iz ptičje perspektive.

Takoj po ogledu stolpa odpravili v BMW Svet, kjer smo preživeli kar nekaj ur. Razstavljenih je bilo veliko najnovejših avtomobilov in nekateri so bili odklenjeni, zato smo hodili od avtomobila do avtomobila in preizkušali njihove udobne sedeže.

Z avtobusom smo nadaljevali pot proti mestnemu jedru, kjer smo si ogledali najprej staro, potem pa še novo mestno hišo. Nova mestna hiša ima eno prav posebnih značilnost; ob petih popoldne smo si lahko ogledali predstavo lutk, ki so se premikale ob spremljavi zvonov. To je bil tudi naš prosti čas, ki smo ga večinoma izkoristili za sprehod okoli mestnega jedra in nakupovanje kakšnih spominkov.

Na poti do restavracije, kjer smo imeli večerjo smo so šli mimo pivnice. Najbolj nas je presenetil običaj, kako so včasih preizkušali kvaliteto piva. Skupina odraslih moških naj bi se usedla za mizo, pila in odvajala pivo hkrati. Po zadostni količini piva so vsi skupaj ustali, in če se je klop dvignila z njimi, je pomenilo, da je pivo dovolj gosto in dobre kvalitete.

Prva postanka drugega dne na začetku sploh ni bila v načrtu. Vodička je uredila, da smo si lahko na hitro ogledali Allianz Areno. To je nogometni stadion, ki ga najbolj poznajo navijači nogometnega kluba Bayern. Na hitro so nas spustili še v trgovino za navijače, potem pa smo se odpravili naprej po začrtani poti.

Zadnje ure smo preživeli v Tehničnem muzeju, ki obsega klet, pritličje in še šest nadstropij. Muzej je preobsežen, da bi si vsega ogledali v enem dnevu, zato se je vsak odpravil tja, kamor ga je najbolj zamikalo. Vsi skupaj smo se zbrali dvakrat; prvič ob času za planetarij in drugič za predstavo o električni energiji. Nobena izmed predstav ni razočarala in sta definitivno vredni ogleda.

Tekst: Maja Šubic, 2. a, Fotografije: Jure Jelenc, 3. a

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...