Pojdi na glavno vsebino

Strokovna ekskurzija v Bruselj

Dijaki 3. letnika smo bili od nedelje, 9. oktobra do četrtka, 13. oktobra na strokovni ekskurziji v Bruselju, Luksemburgu in Strasbourgu. Na poti nas je spremljal in z nami delil svoje bogato znanje gospod Andrej Černigoj, za kar se mu lepo zahvaljujemo. 

V Bruselj smo prispeli v zgodnjih jutranjih urah in si najprej ogledali Atomium, dopoldan pa nas je že čakala prva evropska institucija - Evropski svet, sledil je ogled Evropskega parlamenta in za kosilo najslastanejši belgijski krompirček. V popoldnaskih urah smo raziskali Hišo evropske zgodovine in center mesta Bruselj. 

Naslednji dan smo se odpeljali v srednjeveško mesto Brugge in kupili slavno belgijsko čokolado, po kosilu pa smo se napotili proti Luksemburgu, kjer smo se srečali s prevajalcema, ki sta nam predstavila njihovo delo, v večernih urah pa smo si ogledali še mesto Luxembourg. 

Zadnji dan smo preživeli v francoskem mestu Starsbourg, kjer smo najprej obiskali Svet Evrope, Sodišče za človekove pravice in še drugi sedež Evropskega parlamenta, kasneje pa se sprehodili skozi center mesta in imeli še nekaj časa za nakupovanje spominkov in kosilo. V zgodnjih večernih urah pa smo se polni doživetij in spoznanj odpravili proti Škofji Loki, kjer se je naše popotovanje po evropskih institucijah zaključilo.

Katja Fajfar, Liza Guzelj, Veronika Klemenčič in Eva Zupanc, 3. a

Fotografije: Amadej Zalokar, 3. b

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...