Pojdi na glavno vsebino

Sprejem diamantnih maturantov

Predsednik republike Borut Pahor in minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo sta  v soboto, 6. oktobra, na Brdu pri Kranju priredila sprejem za tiste maturantke in maturante, ki so na splošni ali poklicni maturi dosegli vse točke.

Za to, da se uspešne zgodbe zgodijo, je največkrat zaslužna prav vztrajnost, je maturante nagovoril Pahor. "Pred seboj boste imeli neko predstavo, ki je drugi ne bodo imeli, do tam vas bo čakalo neskončno veliko porazov. Večina omaga, a vi boste šli naprej in prišli do konca, tako kot ste prišli do konca te poti," je dejal in se zahvalil učiteljem, profesorjem in mentorjem.

Minister za izobraževanje, znanost in šport Pikalo je maturantom dejal, da je njihov uspeh več kot odličen in da so jim odprta vsa vrata. "Pričakovanja družbe bodo do vas, ki ste najbolj odlični, ki izstopate, vedno višja. Sprejmite to kot izziv in stopite v svet pogumno, na nas pa je, da vam omogočimo, da boste vse svoje talente razvijali do največjih zmožnosti," je dejal.

Letos sta bila diamantna 102 maturanta. Na splošni maturi je maturo z vsemi točkami, to je 34 točk, opravilo 14 dijakov, med njimi devet deklet in pet fantov. Najboljši maturanti prihajajo iz devetih šol. Pri poklicni maturi je bilo kandidatov, ki so dosegli vse mogoče točke, to je 20 ali 23 točk, skupaj 88, med njimi 47 deklet in 41 fantov. Najuspešnejši kandidati na poklicni maturi prihajajo iz 43 izobraževalnih zavodov.

Med povabljenici je bil tudi Martin Rihtaršič, diamantni maturant Gimnazije Škofja Loka. Čestitke za izjemen uspeh na letošnji splošni maturi! 

Jože Bogataj, ravnatelj 

Besedilo povzeto po: http://www.rtvslo.si/slovenija/pikalo-diamantnim-maturantom-od-vas-se-bo-pricakovalo-vec/

  • Sovica, simbol znanja.
  • Martin s predsednikom.
  • Med ponosnima staršema.
  • Posnetek z ravnateljem.
  • 102 diamantna maturanta letošnje generacije.
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...