Pojdi na glavno vsebino

Sprejem diamantnih maturantov na Brdu

V soboto, 2. oktobra 2020, sta predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in ministrica za šolstvo Simona Kustec priredila slovesen sprejem diamantnih maturantov, torej najboljših v generaciji na splošni, mednarodni in poklicni maturi. Na Gimnaziji Škofja Loka sta bili diamantni kar dve maturantki: Anja Kustec in Tina Kuhar. 

Slavnostna govornica je bila tokrat Anja Kustec, dijakinja škofjeloške gimnazije, ki je nagovorila vse prisotne: 

"Spoštovani gospod predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, spoštovana ministrica za izobraževanje, znanost in šport profesorica doktorica Simona Kustec, drage diamantne maturantke in maturanti.

Šolsko leto 2019/2020 se bo vsem nam zagotovo globoko zasidralo v spomin – ne samo, da smo zaključili pomembno poglavje v svojem življenju, zaključili smo ga izredno uspešno. Verjetno si ni nihče izmed nas predstavljal, da se bomo zadnje mesece pred maturo na ta zrelostni izpit pripravljali doma pred računalnikom.

Tako mi, kot tudi naši profesorji, smo se znašli v povsem novi, nepričakovani situaciji, zato smo se morali hitro prilagoditi novemu načinu dela. To nam je odprlo možnosti za spoznavanje samih sebe, svojih spodobnosti prilagajanja, organizacije časa in samodiscipline. Prav zadnje tri lastnosti so nam omogočile, da smo se na izpite pripravili kvalitetno in dosegli zavidanja vredne rezultate.

Kljub temu, da so naše priprave potekale precej drugače kot pri prejšnjih generacijah, lahko s ponosom rečem, da so naši dosežki povsem primerljivi z dosežki maturantov preteklih let. Matura namreč zahteva delo in prizadevnost vseh 4 let, in ne zgolj zadnjih nekaj mesecev.

Na tem mestu izrekam zahvalo vsem našim profesorjem in strokovnim delavcem, ki so se po svojih najboljših močeh trudili, da bi nam omogočili čim bolj optimalne pogoje za kvalitetno učenje. Prav oni so nas tekom šolanja spodbujali tudi pri razvijanju kompetenc, ki se niso nujno nanašale zgolj na šolski kurikulum. Pridobili smo mnoge socialne veščine in delovne navade, ki nam bodo koristile v nadaljevanju naših življenjskih poti. Verjamem, da je za vse zbrane znanje pomembna vrednota, ki jo bomo negovali, razvijali in nadgrajevali tudi v prihodnje.

Upam, da je bila diamantna matura šele prvi večji uspeh na naši izobraževalni poti ter da bomo še naprej dokazovali, da smo razmišljujoči, zagreti in vedno pripravljeni širiti svoja obzorja.

Za konec naj vsem nam zaželim še veliko uspeha, novih spoznanj, predvsem pa radovednosti na študijski poti.

Anja Kustec

  • Tina Kuhar in Anja Kustec, letošnji škofjeloški diamantni maturnatki
  • Anja med slavnostnim nagovorom
  • Anja s priznanjem in obema gostiteljema
  • Tina s priznanjem za izjemen uspeh na splošni  maturi
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...