Pojdi na glavno vsebino

Slovo generacije

V četrtek, 24. septembra 2015, smo pripravili že tradicionalno prireditev Slovo generacije, ki je namenjena letošnjim maturantom naše šole. 

Najprej je dijake in njihove starše ter goste nagovoril ravnatelj Gimnazije Jože Bogataj. Poudaril je pomen kvalitetnega srednješolskega izobraževanja kot odskočno desko za njihov nadaljnji študij. Generacija 2015 je izredno uspešno opravila svojo nalogo: kar 99,3%  uspeh na spomladanskem roku, skupaj z jesenskim rokom pa je splošno maturo uspešno opravilo 145 od 150 redno vpisanih dijakov.

Ravnatelj se je zahvalil učiteljskemu zboru za strokovno in predano delo.

Zbrane sta  pozdravila podžupan Tine Radinja v imenu občine Škofja Loka in dr. Roman Šturm, zunanji član ŠMK.

Šest dijakov letošnje generacije je bilo zlatih maturanov. Ti so: Katja Trampuš, Lenart Demšar, Janja Štuci, Nina Gartner, Sara Miklavčič in Lucija Rupar. Prejeli so unikatno umetnino v steklu akademske kiparke Maje Zaplotnik, tudi nekdanje škofjeloške maturantke. 

 Prireditev je vodila tajnica ŠMK Anica Šaljaj, prof., glasbeni vložek sta oblikovali Ana Prevc Megušar, prof. in solistka Lina Voje, letošnja maturantka, člani impro gledalšiča na Gimnaziji Škofa Loka pod mentorskim vodstvom Tatrjana Žagar, prof. pa so na simpatičen  gledališki način povedali, kako je, če gre vsak po svoje.

Na koncu so vsi maturantje  iz rok svojih razrednikov in razredničark prejeli še simblično darilo: rdeč nagelj v spomin na srednjo šolo.

Prireditev je izzvenela v prijetnem druženju med dijaki, njihovimi profesorji ter starši z željo, da bi uspešno pričeli s študijem v novem akademskem letu.

Maturantke in maturantje škofjeloške gimnazije - srečno! 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...