Pojdi na glavno vsebino

Slovesna podelitev priznanj in nagrad

Včeraj, 21. junija,  smo na večerni slovesnosti v predavalnici šole gostili dijake, ki so v tem šolskem letu na  raznovrstne načine zaznamovali utrip gimnazije: z odličnim uspehom,  zlatim priznanjem, doseženim na tekmovanjih v znanju, udeležbo na mednarodni olimpijadi, nagradami na natečajih, športnimi dosežki, s svojimi idejami, pobudami, aktivnim sodelovanjem v obšolskih dejavnostih.

Gostili smo jih z namenom, da jim čestitamo, izkažemo spoštovanje in zahvalo. Večer sva v zgodbo povezovala ravnatelj Jože Bogataj in pomočnica ravnatelja Ana Prevc Megušar. V uvodu je mlade, učiteljski zbor in starše pozdravil podžupan g. Robert Strah. S podelitvijo priznanj smo obeležili tudi dan državnosti in po uvodni himni, ki so jo zapele dijakinje, nas je z izvirnim in povednim slavnostnimi besedami nagovorila svetovalna delavka in predsednica sveta šole Saša Bogataj Suljanović.

Veliki ruski znanstvenik, kemik, utemeljitelj periodnega sistema, tudi učitelj ter pedagog pravi takole »Ves učiteljev ponos so učenci, ki so zrasli iz semen, ki jih je sam posejal.« 

In bil je res lep slavnosten večer, poln veselja, ponosa in hvaležnosti.

Tekst: Ana Prevc Megušar, pomočnica ravnatelja

 Fotografije: Marko Luževič, prof.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...