Pojdi na glavno vsebino

Slovesna podelitev nagrad najboljšim dijakom v šolskem letu 2015/16

"Znanje je edini most, ki veže sanje in zvezde,

modrost pa mavrica, ki razkrije človeku vse poti do uspeha."

Tako se glasi citat, ki smo ga zapisali v knjige, ki so jih najboljši dijaki v razredu v letošnjem letu dobili za nagrado. Znanje je resnična, prava naložba, ki jo človeku nikoli in nihče ne more odvzeti.

Na gimnaziji se večina dijakov tega zelo dobro zaveda, kajti imamo veliko takih, ki ob rednih urah pouka in učenja želijo svoje znanje še nadgraditi. Omogočeno jim je dodatno delo z mentorji, ki jim pomagajo, da znanja iz posameznih področij poglabljajo in ga potem na tekmovanjih primerjajo s svojimi vrstniki. 

Tako je v letošnji šolski  kroniki zabeleženih 44 tekmovanj  iz znanj od šolskih do državnih, ki so se jih udeležili naši dijaki in z njimi tudi mentorji. In bera priznanj, ki so jih letos dosegli na tekmovanjih, še nikoli doselj ni bila  tako obilna. Natančna statisitka je takšna: več kot 230 bronastih priznanj, 62 srebrnih priznanj in kar 40 zlatih priznanj, 2 medalji na naravoslovni olimpijadi in 4 uvrstitve na mednarodne olimpijade.

In v čast mi je, da lahko danes  čestitamo našim  najboljšim - dobtinikom zlatih priznanj in nagrad. Zahvala gre vsem mentorjem in mentoricam za njihov trud in požrtvovalnost.  

Več o uspehih naših dijakov si lahko preberete v letošnji številki Letopisa. 

Na šoli pa smo ponosni tudi na dijake, ki ne izstopajo samo v znanju in prejetih priznanjih, pač pa tudi na takšne, ki so v štiriletnem šolanju poleg svojega rednega šolskega dela pustili pečat tudi kot fotografi, igralci v impro gledališču in dramski skupini, likovniki, ustvarjalci in oblikovalci šolskega časopisa, z delom v dijaški šolski skupnosti in še bi lahko našteval.

Tudi te dijake smo nagradili za njihov prispevek za boljše življenje na šoli.  

Gimnazija Škofja Loka pa vsako leto podeli tudi plaketo najbolj zaslužnemu in soglasni sklep učitlejskega zbora je bil, da letos to priznanje dobi Jana Pogačnik, spremljevalka gibalno ovirni dijaknji.  Iz obrazložitve: "

"Jana je bila pretekla štiri leta na naši gimnaziji zaposlena kot spremljevalka gibalno ovirani in zmerno slabovidni dijakinji Evi. To delo je opravljala vestno, zanesljivo, z veliko mero razumevanja, potrpežljivosti in pozitivne energije. Že samo za to, bi si zaslužila naše posebno priznanje. V preteklih štirih letih pa je bilo še mnogo, mnogo več. Že po enem mesecu dela pri nas, se ji je utrnila želja po dodatnem delu, saj je bila včasih med urami, ko Eva ni potrebovala njene pomoči, prosta. Čas pa je treba izkoristiti, pravi Jana. Predlagala je, da bi glede na to, da je učiteljica matematike, nudila učno pomoč. Želela je pomagati predvsem tistim dijakom, katerih starši si inštruktorjev ne morejo privoščiti, pri matematiki pa imajo težave. Prvi mesec smo dijake skoraj prosili, da so se udeležili Janine učne pomoči, potem pa so spoznali, kaj Jana zmore. Število ur pomoči je naraščalo iz meseca v mesec, iz leta v leto. Na začetku smo bili dogovorjeni, da bo učno pomoč izvajala le v svojih prostih urah, ne vemo kdaj pa je prišlo do tega, da je učno pomoč izvajala v času prostih ur dijakov, ko bi sama seveda že lahko odšla domov."

Za praznični nagovor je letos poskrbela prof. slovenščine Irena Florjančič, ki je spregovorila o domovinski temi skozi slovensko literaturo.  

Župan občine Škofja Loka mag. Miha Ješe je sodeloval pri podelitvah prizanj najboljšim, v uvodnem pozdravu pa je poudaril, da je ponosen na takšno število uspešnih dijakov.

Program sta pripravila ravnatelj in pomočmnica ravnatelja skupaj s sodelavci in dijaki. V glasbenem delu so nastopili: Laura Bergant, Janina Jerman Grašič, LukaTaler, Petra Štibelj in Ana Vodnik. 

Po slovesni podelitvi je sledilo družabno srečanje. 

Ana Prevc Megušar  in Jože Bogataj

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...