Pojdi na glavno vsebino

Slavnostna otvoritev tedna ruskega filma

Gimnazija Škofja Loka je pobudnica in ena izmed soorganizatorjev Tedna ruskega filma, prireditve, ki jo v Škofji Loki organiziramo že tretjič. Ob pomoči Občine Škofja Loka, Ruskega centra znanosti in kulture iz Ljubljane, producenta Lenfilm iz Sankt Peterbruga ter Kina Sora smo tudi letos pripravili brezplačne projekcije ruskih filmov. 

Slavnostna otvoritev je bila v soboto, 22. novembra 2014, ob 18. uri. Prisotne je  v imenu Gimnazije Škofja Loka nagovoril ravnatelj Jože Bogataj, v imenu Veleposlaništva Ruske federacije iz Ljubljane 1. sekretarka Veleposlaništva dr. Larisa Šatohina, v imenu Občine Škofja Loka gospod Viktor Zadnik, v imenu Ruskega centra znanosti in kulture gospa Valerija Kilpjakova ter mentorica dijakom Gimnazije Škofja Loka prof. Marjeta Petek Ahačič. 

Letošnji festival ruskega filma je finančno podprl tudi Sklad Toneta Pavčka pri Društvu Slovenija Rusija. Sklad skrbi za promocijo ruščine v osnovnih in srednjih šolah. Glavna sponzorja sklada sta podjetji Krka in Riko. Otvoritve se je udeležeila tudi članica OU Sklada prof. Julija Mesarič.

Kulturni program ob otvoritvi Tedna ruskega filma so pripravili dijaki Gimnazije Škofja Loka pod mentorstvom prof. Marjete Petek Ahačič. 

Gospod Viktor Zadnik, občinki svetnik, je ob koncu uvodnega programa odprl Teden ruskega filma v Škofji Loki kakor tudi priložnostno fotografsko razstavo v preddverju Sokolskega doma. Utrinke s festivala ruskih romanc je prispevala novinarka in fotografinja Klavdija Škrbo Karabegović. Razstavo je uredila Agata Pavlovec. 

Otvoritveni film, ki so si ga ogledali vsi prisotni, je bil film Dar režiserja Sergeja Karandašova iz leta 2013 v produkciji Lenfilma. 

Jože Bogataj, ravnatelj 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...