Pojdi na glavno vsebino

Škofjeloški dijaki na obisku na veleposlaništvu v Parizu

V sredo, 15. aprila 2015,  popoldne smo se z avtobusom odpeljali v eno najbolj znanih in obiskanih mest na svetu, v francosko prestolnico Pariz. Po noči, ki smo jo preživeli na avtobusu, smo se že dopoldan odpravili na naš potep po mestu luči.

Prvi dan smo si tako ogledali Les invalides z Napoleonovo grobnico, cerkev Saint Sulpice, Panteon, gostko katedralo Notre Dame in druge mogočne stavbe latinske četrti. Proti večeru smo se po Seini popeljali z ladjico, s katere smo imeli odličen razgled na nočno pariško sceno. Naslednji dan nas je pot vodila do zanimivo grajene zgradbe, do centra Georges Pompidou, kjer je svoje mesto našla moderna umetnost. Seveda pa se nismo mogli izogniti velikanskemu Eifflovem stolpu, zato smo si velemesto ogledali še z vrha ogromne železne strukture.

V petek, 17. aprila 2015, smo  bili dijaki 1. in 3. letnika, ki se učimo francoščino, v okviru petnedvne ekskurzije v Pariz gostje slovenskega veleposlaništva v Parizu. Osebje na veleposlaništvu nam je predstavilo tako francosko-slovenske odnose in diplomatsko delo kot tudi vsakdanje življenje v francoski prestolnici. "Mogoče pa tudi koga od dijakov življenjska pot zanese v Pariz", so ob obisku napisali na njihov portal. koordinatorica obiska je bila uslužbenka na slovenkem veleposlaništvu v Parizu gospa Mirjam Možgan, nekdanja škofjeloška gimnazijka. 

 Od Pariza smo se tretji dan polni fotografij in lepih vtisov poslovili z obiskom svetovno znanega Louvra, kjer smo se oglasili pri Da Vincijevi Mona Lisi in zapravljali na Elizejskih poljanah.

Tjaša Augustinčič, 3,c

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...