Pojdi na glavno vsebino

S ponosom zaključili izzivov polno šolsko leto

Zaključujemo zelo posebno šolsko leto, ki je bilo za razliko od prejšnjega še bolj turbulentno, in pred nas ter dijake postavilo še več izzivov, ki smo jih večinoma dobro prebrodili. Kljub vsem okoliščinam, smo v končnem učnem uspehu  zabeležili več kot četrtino odličnih dijakov, na državnih tekmovanjih so naši dijaki osvojili 169 bronastih, 64 srebrnih in 31 zlatih priznanj, Nejc Sušnik je k tem priznanjem dodal še srebrno medaljo z naravoslovne olimpijade. V okviru obšolskih aktivnosti, ki so bile zelo okrnjene, smo uspešno izvajali program MEPI s 24 udeleženci na srebrni  in 18 na zlati stopnji.

V sredo, 23. junija, smo na večerni svečanosti podelili priznanja in nagrade dijakom, ki so se v celem letu še posebno izkazali z znanjem, uspehom, prizadevnostjo in odgovornostjo. Bil  je res lep, poseben večer in poseben čas za podelitev: »Letošnje šolsko leto  je za vse nas posebno, ne le zato, ker nas spremljajo protikoronski ukrepi, ki so posegli v vse pore šolskega življenja in zaradi katerih je precejšen del šolskega dela potekal na daljavo. V tem šolskem letu namreč Gimnazija Škofja Loka praznuje 70letnico. Osrednja tema praznovanja je čas, dogodki pa potekajo pod geslom In vendar se vrti. In če temu dodamo še to, da v teh dneh naša država praznuje svojo 30 obletnico, potem je časovna umeščenost naše slovesnosti,  res enkratna in vsa nocojšnja podeljena priznanja in nagrade imajo zato prav  poseben lesk. »

Na zaključni slovesnosti nas je nagovoril župan Občine Škofja Loka Tine Radinja i  poudaril, da smo lahko ponosni na dijake, ki želijo več, ki ciljajo malo višje.  Slavnostni govornik na slovesnosti je bil naš profesor filozofije in zgodovine umetnosti Ivan Golob, ki je razmišljal o pomenu etike, srčne kulture, občutku za sočloveka  v svetu, ki ga vedno bolj vodi moč kapitala.  Na slovesnosti se nam je pridružil tudi predstavnik Zavoda MEPI Jaka Kregar, ki je podelil srebrna mepi priznanja.

Slovesnost so s čudovitimi glasbenimi točkami obarvali pevki Hana Oblak in Vita Renko ter pianist Jernej Oblak. V glasbenih spremljavah so se jim pridružili Samo Čadež na cajonu, Klemen Renko na kitari, ter Sara Demšar in Žiga Kert na klavirju.

Tekst: Ana Prevc Megušar, pomočnica ravnatelja

Fotografije: Jakob Grašič

 

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...