Pojdi na glavno vsebino

Odlični rezultati maturantov škofjeloške gimnazije na spomladanskem roku splošne mature 2019

Letošnjo splošno maturo je opravljalo 141 dijakov zaključnega letnika, od tega trije dijaki opravljajo maturo v dveh delih. Zato je maturo v celoti opravljalo 138 dijakov in vsi so maturo uspešno opravili. 

 Med njimi je 8 zlatih maturantov, tistih, ki so prejeli spričevalo s pohvalo oz. so bili ocenjeni z od 30 do 34 točkami.

Letošnji zlati maturanti  Gimnazije Škofja Loka so: 

Eva Jug in Liza Habjan (obe diamantni maturantki s 34 točkami),  Petra Štibelj,  Andraž Zrimšek,  Teja Koblar,  Tina Nastran,  Anja Prezelj in Laura Rant.  

Še nekaj statističnih podatkov: 6 dijakov je doseglo 29 točk. Kar 12 maturantov letošnje generacije je bilo ocenjenih z najvišjim možnim številom točk (8 točk) pri predmetu slovenščina, 9 pri predmetu angleščina, 3 dijaki pri matematiki in ena dijakinja pri predmetu španščina. Klemen Bogataj je eden od šestih v državi, ki je dosegel 99 odstotnih točk pri fiziki. 

Vsem dijakom čestitamo za njiho uspeh. Po letu 2017 se je ponovno zgodilo, da so vsi dijaki v generaciji, ki so pristopili na spomladanski rok splošne mature, maturo tudi opravili. Stoodstotni uspeh letošnjih maturantov priča o tem, da so tako dijaki kot učitelji dosegli želeni cilj, kar pa za dijake pomeni tudi konec srednješolskega izobraževanja in dobro popotnico za univerzitetni študij.

Jože Bogataj, ravnatelj 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...