Pojdi na glavno vsebino

Rastem s knjigo 2022/23

»Verjamem, da vsak od nas zmore preseči težke trenutke in iti naprej. Zato vzemimo težke preizkušnje kot izziv, iz katerih zrastemo močnejši.« Tako nas v svoji knjigi Balada o drevesu, ki so jo dijaki 1. letnika prejeli kot knjižni dar ob udeležbi v nacionalnem projektu Rastem s knjigo, nagovarja njena avtorica Mateja Gomboc. Že trinajsto leto zapored se srečujemo s knjižničarkami Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka. Našim dijakom prijazno in zavzeto predstavijo svojo knjižnico, njene storitve, možnosti iskanja v nacionalnem vzajemnem katalogu – in seveda predvajajo promocijski film o izbrani darilni knjigi, ki želi mlade bralce nagovoriti in spodbuditi k branju leposlovja kvalitetnih sodobnih slovenskih avtorjev.
Sodelovanje v projektu in povezovanje s Knjižnico Ivana Tavčarja je za naše dijake pomembna obogatitev, saj dopolnjuje njihovo znanje in prispeva k večji bralni pismenosti.
Nosilec projekta je Javna agencija za knjigo v sodelovanju z MK, MIZŠ, MKL, ZBDS, DSP. Na Gimnaziji Škofja Loka smo ga izpeljali v januarju 2023.
Povezave:
Dobre knjige (anotacija romana): https://www.dobreknjige.si/Knjiga.aspx?knjiga=9223
Predstavitveni film: https://www.youtube.com/watch?v=kjBmeyOCQq8
Kulturomat, RTV SLO (pogovor z Matejo Gomboc o romanu Balada o drevesu):

https://prvi.rtvslo.si/podkast/kulturomat/12295162/174786264


Majda Kokalj Auguštiner, prof., knjižničarka

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...