Pojdi na glavno vsebino

Projektni dan Hrana

V četrtek, 8. 5.2025, se je za dijake 2. a začel prvi del projektnega dne "Hrana".

Razdelili smo se v dve skupini in ločeno začeli s kemijskim in biološkim delom dneva.

Pri kemiji smo se poučili o vrstah emulgatorjev in si pogledali lastnosti različnih tekočin. Izmerili smo lastnosti kot sta  pH in prevodnost. Na koncu pa smo glede na tekočino preverili tudi okus in gorljivost.

Pri biologiji smo dobili različna živila in z indikatorji preverili njihovo vsebnost snovi (maščobe, ogljikovi hidrati, beljakovine).

Skupne rezultate smo nato zapisali na tablo. Nekaj dni kasneje je potekal še zadnji, fizikalni del projekta. Z žganjem arašidov smo segrevali epruveto in nato izračunali njegovo energijsko/kalorično vrednost.

Projekt nam je pomagal razviti nova, teoretična in praktična znanja o nečem vsakdanjem, o hrani.

Anton Kokalj Pezzano, 2. a

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...