Pojdi na glavno vsebino

Pomladni koncert Gimnazije Škofja Loka

POMLADNI KONCERT GIMNAZIJE ŠKOFJA LOKA

V petek, 11. maja 2018 so mladi gimnazijski pevci v Škofji Loki že tako lepe pomladne dni s svojim koncertom še polepšali in obogatili.

Mladinski mešani pevski zbor Gimnazije Škofja Loka ima v letošnjem letu  za sabo »zlato pevsko  sezono«, saj je  na državnem tekmovanju mladinskih pevskih zborov v Zagorju osvojil zlato priznanje. Petkov večerni Pomladni koncert, ki so ga pripravili v Sokolskem domu je bil tako vrhunec uspešne glasbene zgodbe, ki so jo pevci skupaj z zborovodjem Žigom Kertom pisali skozi celo šolsko leto. Koncert  so začeli s tehtnejšim tekmovalnim  programom, kjer je imela posebno mesto skladba škofjeloškega skladatelja Andreja Missona Pomladna in zaključili z navdušujočimi skladbami iz zakladnice pop, jazz in gospel glasbe, kjer smo lahko uživali tudi ob odličnem solo glasu Neje Bohinc. Pevci  so poslušalce osupnili predvsem z zadnjo, v španskih ritmih napisano  skladbo Ritmo, ki so ji svoj pečat z instrumentalno igro dodali še pianistki Ana Maria Beguš in Katarina Tominec ter Lenart Kolja Kokalj na tolkalih.

Na koncertu se je pod vodstvom Matevža Močnika odlično predstavila tudi z letošnjim šolskim letom ustanovljena Gimnazijska dekliška vokalna skupina.

Pomladni koncert Gimnazije Škofja Loka je bil tudi mednarodno obarvan, saj je kot gostujoči zbor nastopil šestindvajset članski Mladinski mešani pevski zbor Himmelev Gymnasium Roskilde z Danske ter se občinstvu prikupil s svojim sproščenim repertoarjem ter prisrčno in toplo interpretacijo za katero sta poskrbela oba dirigenta Charlotte Øland in Jeppe Nilaus Larsen.

Ob navdušujočem zaključnem aplavzu poslušalcev v polni dvorani Sokolskega doma in nasmejanih ter zadovoljni obrazih  več kot devetdesetih mladih pevcev na odru so bile , kot je ob zaključku povedala pomočnica ravnatelja Ana Prevc Megušar vse besede »premajhne, da bi lahko zaobjele vsa čustva, vtise in lepoto, ki se je nabrala v dušah ob čudovitem petju mladih. Le ena beseda ostaja dovolj velika – hvala in srečno v prihodnjo pevsko pomlad.«

Fotografije: Maj Rakovec, 2. e

Video Pomaldni koncert Gimnazije Škofja Loka

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...