Pojdi na glavno vsebino

Pogovor z Nejcem Jemcem, urednikom Vala 202, ob 70-letnici Gimnazije Škofja Loka

Vsako leto eden izmed oddelkov tretjega letnika pod vodstvom mentoric Tanje Gartner, Irene Florjančič in Saše Bogataj Suljanović organizira pogovorni večer. Letošnji gost je bil bivši dijak Gimnazije Škofja Loka, zdaj odgovorni urednik Vala 202 Nejc Jemec.

Ko smo se pripravljali na pogovor, smo poslušali različne oddaje Vala 202 in prebrali intervju z Nejcem Jemcem, ki je bil objavljen v Nedelu. Izvedli smo tudi anketo o poslušanju radia. Večina dijakov je odgovorila, da radio posluša bolj redko in še to predvsem med vožnjo z avtomobilom.

Vprašanja za intervju smo sestavili v razredu, zadnji izbor pa prepustili voditelju dogodka Danetu Jemcu. Nejc Jemec nam je pripovedoval o svojem šolanju na gimnaziji in o študiju na fakulteti, pa tudi o svojih začetkih na Valu 202 in o uredniškem delu. Povedal je, da je začel delati na radiu še kot gimnazijec, in sicer je imela Gimnazija Škofja Loka  na Radiu Sora svojo oddajo Tretji štuk Podna, ki je potekala ob sobotnih večerih  v živo,  Nejc pa je bil njen prvi moderator.

Pogovor je tekel tudi o delovanju radia med pandemijo. Nejc Jemec je poudaril odgovornost, ki jo ima jo mediji  v tem posebnem času. Spregovoril je tudi o prihodnosti radia.

Veseli smo, da je dogodek uspel in da smo lahko bolje spoznali radio kot medij, od katerega se mladi (žal) vse bolj oddaljujemo.

Zaradi epidemioloških razmer smo  dogodek prenašali v živo. Če ste pogovor zamudili, si ga lahko ogledate na YouTube kanalu Gimnazije Škofja Loka.

https://www.youtube.com/watch?v=jkkE0a2VS9k

Urška Gruden, 3. e

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...