Pojdi na glavno vsebino

Okrogla miza z danskima dijakoma

V šolskem letu 2013/2014 Gimnazija Škofja Loka ponovno sodeluje v projektu Comenius - individualna mobilnost dijakov. Od 1. septembra do konca novembra sta na izmenjavi Cecilie Busk Heitmann in Oliver Lausten Ohlesenom,  dijaka z danske gimnazije Himmelev iz Roskilda. V tem času sta obiskovala pouk  na gimnaziji, obenem pa  s pomočjo računalnika opravljala redne dolžnosti na svoji šoli. Živela sta pri dveh naših dijakih Katji Trampuš in Matevžu Vršiču,  ki v sredini decembra odhajata na trimesečno izobraževanje na omenjeno dansko gimnazijo. 

V četrtek, 21. novembra 2013 smo  pripravili okroglo mizo z vsemi vpletenimi v projekt: danskima dijakoma  ter slovenskima gostiteljema. Okroglo mizo je spretno moderiral dijak 3. e Marcel Nahtigal. Cecilie in Oliver sta spregovorila o zanimivi izkušnji trimesečnega bivanja v Sloveniji, o razlikah med danskim in slovenskim poukom, med dansko in slovensko kulturo in načinom življenja. Povedala sta, da sta se v Sloveniji, v gostiteljskih družinah in na šoli odlično počutila  in da z bogatimi izkušnjami odhajata nazaj na Dansko.

Ob zaključku okrogle miza se je ravnatelj Jože Bogataj zahvalil Katjinim in Metevževim staršem, ki so v svojih družinah gostili danska dijaka.

 

Ana Prevc Megušar prof.,  pomočnica ravnatelja

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...