Pojdi na glavno vsebino

Okrogla miza s Simonom Trussevichem

V četrtek, 13. 1. 2022, je v knjižnici Gimnazije Škofja Loka potekala prva okrogla miza s predsednikom Dijaške organizacije Slovenije Simonom Trussevichem. Zaradi obvezne karantene, ki je Simona doletela v zadnjem trenutku, je srečanje potekalo preko aplikacije Zoom, prav tako pa smo okroglo mizo v živo prenašali preko YouTube kanala šole.

Okrogla miza se je začela ob 18:00 in trajala do 19:00. Na začetku je Simon predstavil Dijaško organizacijo Slovenije in njeno delovanje, potem pa sem se z njim pogovarjala o njegovem udejstvovanju v dijaški politiki, projektu Future Minds 2050 in o njegovih načrtih za prihodnost. Na koncu so imeli tako dijaki prisotni v živo, kot tisti, ki so prenos spremljali doma, možnost Simonu postaviti nekaj vprašanj. Dijaki so vprašanja postavljali o delovanju DOS-a in tudi taka bolj šaljive narave.

Dogodka se je v knjižnici udeležilo 14 dijakov, prenos v živo pa je naenkrat spremljalo največ 27 oseb.

Knjižnico sta pripravila Mohor Jelenc in Gašper Jošt, oba 3. a, za prenos v živo je skrbel Tomaž Jelenc, 3. a, vprašanja iz Instagrama sta posredovala Ajla Kolenović, 2. b in David Šuštar, 3. a, s Simonom pa sem se pogovarjala Eva Družinec, 3. a.

Eva Družinec, članica UO

Fotografije: Ajla Kolenović

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...