Pojdi na glavno vsebino

Odlični rezultati na državnem tekmovanju iz naravoslovja in računalništva Bober

V soboto, 20. 1. 2017, je potekalo državno tekmovanje iz znanja naravoslovja za 1. in 2. letnike srednjih šol. Tekmovalci so se pomerili v reševanju problemskih nalog, ki povezujejo znanje biologije, fizike in kemije.

Simon Bukovšek, dijak 1. a, je na tekmovanju dosegel 1. mesto v državi, zlato priznanje je osvojil tudi Sebastijan Kordiš iz 2.a. Oba sta se  z odličnima rezultatoma uvrstila v  eno izmed ekip , ki bo Slovenijo zastopala na mednarodni naravoslovni olimpijadi, ki bo potekala od 28. 4. do 5. 5 2018 v Ljubljani. Srebrno priznanje sta osvojila  Miha Štucin (2.a) in Eva Igličar(1.a).   Dobitniki bronastega priznanja so:  Sara Buh (1.a),  Blaž Frelih (2.a) in Blaž Krajnik (2.a).

Mentorji, Mojca Tolar, Anica Šaljaj in Mojca Mravlja, čestitamo tekmovalcem za odlične rezultate. Simonu in Sebastijanu želimo veliko uspeha na naravoslovni olimpijadi. Za pomoč na pripravah se zahvaljujemo Klemenu Bogataju iz 3.a.

Sebastijan Kordiš se je izkazal tudi na področju računalništva. Na tekmovanju Bober je osvojil zlato priznanje. Njegova mentorica je bila Alenka Kolenc Krajnik, prof.

   Tekst: Mojca Mravlja, prof.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...