Pojdi na glavno vsebino

Obisk Zemunske gimnazije v Srbiji

26 dijakov 3. letnika ( večina dijakov iz 3. a, nekaj tudi iz 3. b in 3. c) je bilo v času od 3. do 7. marca na mednarodni izmenjavi v Zemunu pri dijakih Zemunske gimnazije v Srbiji.

Gistitleji so pripravili zanimiv program. Ker so ena boljših naravoslovnih-matematičnih srbskih gimnazij, so nam pobliže predstavili ta program. Dijaki so imeli priložnost sodelovati pri pouku matematike, fizike in drugih naravoslovnih predmetih, nekateri pa so obiskali pouk tujih jezikov, likovne umetnosti in srbščine. Pri tej uri so obravnavali Prešernov Sonetni venec.

Učitelji spremljevalci smo poleg hospitacij izkoristili čas tudi za razgovor o delu in položaju učitelja v Srbiji. Ugotovili smo kar nekaj podobnosti med obema sistemoma, obenem pa seveda obstajajo tudi razlike, tako med obema gimnazijskima programoma, ponudbi  obeh šol pri obšolskih dejavnostih, šolski zakonodaji in še čem.

Učitelji so nam razkazali domači Zemun z bogato zgodovino, natančneje smo si ogledali beograjsko trdnjavo Kalemegdan, z avtobusom smo prevozili mestno središče in si tako ogledali najpomembnejše znamenitosti. Za konec so nam gostitelji pokazali tudi bogati muzej Nikole Tesle.

Dijake so na izmenjavi spremljali: Aljoša Erman, prof., Milena Dolenec, prof., Marko Špolad, prof. in Jože Bogataj, ravnatelj. 

Zemunski dijaki bodo na obisku v Škofji Loki od 14. do 18. aprila letos.

Jože Bogataj, ravnatelj 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...