Pojdi na glavno vsebino

60. obletnica prve mature na škofjeloški gimnaziji

V petek, 12. junija 2015, smo na gimnazji imeli priložnost gostiti dijake prve generacije škofjeloške gimnazije, ki so že davnega leta 1955 opravljali maturo. 14 nekdanjih dijakov, danes seveda upokojencev, se je udeležilo sprejema, ki so ga pripravili dijaki letošnje 2. e razreda. 

Vse navzoče je pozdravil ravnatelj Gimnazije Škofja Loka Jože Bogataj, v imenu slavljencev pa je spregovoril  Izidor Rejc, ki je nanizal kar nekaj spominov na njihovo prvo opravljanje mature na naši šoli. Obenem pa je opomnil dijake na pomen in trajnost znanja, v katerega so tudi oni, kot povojna generacija, veliko vložili in v katerega morajo tudi danes, ko vlada logika kapitala, vlagati današnji dijaki. Znanje je namreč trajna vrednota. 

Nekdanji  škofjeloški gimnazijci so bili še posebej veseli, da se jim je ob tej svečanosti pridružil tudi njihov takratni profesor matematike Franc Šifrer, tedaj tudi izpraševalec na maturi. 

Gostom je ravnatelj predstavil gimnazijo danes, pomočnica Ana Prevc Megušar  pa je spregovorila o raznovrstnih dejavnostih na šoli.  Na harmoniko je gostom zaigral odličen Jan Jugovic, Jakob Zarnik in Rok Gerbec, vsi dijaki 2. e,  pa sta slavljenecem predstavila današnji utrip šole. 

Gostje so nadaljevali program s prijetnim druženjem. 

Jože Bogataj, ravnatelj 

  • Prva generacija med mladimi gimnazijci
  • Ivan Hafner, nekdanji dijak s svojim prof. matematike g. Šifrerjem
  • Nagovor dijakom in slavljencem: Izidor Rejc
  • Prisluhnili smo slavnostnemu govorcu
  • Rok Gerbec in Jakob Zarnik med nagovorom slavljencem
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...