Pojdi na glavno vsebino

Obisk dijakov iz Truro School, Velika Britanija

Sodelovanje Gimnazije Škofja Loka in zasebne šole iz Truroja poteka že vrsto let v sklopu programa MEPI, zadnji dve leti pa izvajamo tudi manjše skupinske enotedenske izmenjave.

Letošnja izmenjava se je pričela 10. septembra, ko je dvanajst dijakov 3. letnika z mentoricama Natašo Zaplotnik in Sašo Bogataj Suljanović odpotovalo v Veliko Britanijo, pravzaprav v njen najlepši del, v Cornwall v mesto Truro. Tam so preživeli cel teden in spoznavali posebnosti te čudovite pokrajine, tega odročnega koščka sveta. Cornwall je obkrožen z Atlantskim oceanom in je pravi raj za surferje, zato so se v tej veščini preizkusili tudi udeleženci izmenjave. Spoznavali so rudarsko preteklost regije in način življenja v današnjem času. Poseben poudarek pa je bil dan spoznavanju šole, dijakov in njihovih učiteljev. Šola je namreč zasebna, zelo zahtevna in storilnostno naravnana, hkrati pa ves čas zelo skrbi za razvoj vrednost strpnosti, vključenosti v globalno dogajanje, skrbi za skupnost in razvoju osebnih ciljev vsakega posameznika.

Dijaki in učitelji iz Truroja so nam obisk koncem oktobra vrnili. Prav tako so sodelovali pri pouku, ogledal so si film Razredni sovražnik ter organizirali okroglo mizo o filmu, ogledali pa so si si tudi znamenitosti, ki jih noben obiskovalec Slovenije ne bi smel zamuditi, Ljubljano, Bled, Škocjanske jame, Piran, Nordijski center Planico ter alpsko dolino Tamar. Pa tudi našega čudovitega mesta niso zanemarili.

Saša Bogataj Suljanović, koordinatorica

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...