Pojdi na glavno vsebino

Noč knjige 2017

V petek, 12. maja 2017, smo na šoli ponovno pripravili literarni večer z avtorskimi prispevki naših dijakinj in dijakov. S prireditvijo smo se vključili v bogato mednarodno dogajanje, ki  že več let poteka kot Unescova Noč knjige ob svetovnem dnevu knjige (23. april), pri nas pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za Unesco.

Svoja literarna besedila so prispevali in jih tudi predstavili: Mija Suljanović: K pticam (pesem), Blažka Dolenc: pesmi, Janez Justin: 2056 (odlomek kratke zgodbe), Laura Rant in Petra Kokalj: Kopalni plašč, Morda (pesmi), Kaja Dolenec: Verjemi mi (odlomek kratke zgodbe), Marija Soldat: Mona Liza (odlomek dnevniškega zapisa, brala sta Manca in Gregor), Ivana Podlipnik: Brez obraza, Nočno nebo, Za gorami (pesmi), Gregor Rihtaršič: Samurajevo slovo (pesnitev, skrajšano), Katja Kožuh, nekdanja gimnazijka in literarna komparativistka: pesmi, Gregor Gartner: Bučko Štor in gospodež (humoristična zgodba).

Program sta spretno in duhovito povezovala Manca Štritof in Gregor Gartner, Sabina Ozebek pa nas je prijetno razpoložila z igranjem na citre.

Noč knjige je za dijake literate edinstvena priložnost, da lahko na šoli predstavijo svoja leposlovna besedila. Tokrat je bil njihov odziv velik, prispevki pa raznoliki. Avtorjem se zahvaljujemo za zaupanje in pogum in čestitamo, ker se uspešno preizkušajo v ustvarjalnem ukvarjanju z besedami. Naša »Noč« je bila kratka in darežljiva – kakor je navedeno tudi v njenem letošnjem geslu: »Šele ponoči izveš / koliko zvezd / je vrh neba / ...« (Srečko Kosovel)

Marija Kokalj Auguštiner, prof., knjižničarka in mentorica
Fotografije: Rok Benedičič 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...