Pojdi na glavno vsebino

Noč Knjige

V okviru svetovnega dneva knjige in Unescovega projekta Noč knjige pod pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO in nacionalnega koordinatorja UNESCO ASPnet Gimnazija Škofja Loka smo v ponedeljek, 14. maja 2018, v šolski knjižnici priredili večer avtorske literature loških gimnazijcev z naslovom Dan za DNEM, noč za NOČJO. V Cankarjevem letu: "Skodelico literature, prosim!" so se nam skozi različna literarna dela predstavili dijaki in dijakinje škofjeloške gimnazije.

Pesmi in kratko prozo so prispevali: Andraž Bizjak, Mija Suljanović, Kaja Dolenec, Petra Štibelj, Jernej Avguštin, Petra Kokalj, Laura Rant,  Blažka Dolenc, Marija Soldat in Nika Kalan.

Prireditev je vodila Tina Kuhar, glasbo pa so dodali Maja Demšar (vokal), Niko Rovtar (klaviatura) in

Mija Suljanović, (saksofon).

Avtorska besedila je zavzeto in s spoštovanjem do mladih ustvarjalcev interpretiral gost večera dramski igralec Gregor Čušin.

Pridružila se nam je tudi nekdanja gimnazijka Katja Kožuh, ki zaključuje študij primerjalne književnosti. Z občudovanjem smo prisluhnili njenim pesmim, ki so se skozi bogat večletni navdih izoblikovale v zahteven pesniški izraz.

Naš dijaški literarni večer je kot del množice dogodkov Noči knjige postal že stalnica. Njegova vrednost je v neobvezujoči spodbudi dijakov k literarnemu ustvarjanju, v pripravi in izvedbi prireditve in prijetnem druženju ob besedi in glasbi. Poseben čar pa mu doda še srečanje z gostom, ki se kot poklicni umetnik tokrat ukvarja z njihovimi besedili.

Mentorica: Majda Kokalj, prof., knjižničarka

Fotografije: Rok Benedičič

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...