Pojdi na glavno vsebino

NMSB '22: Bralne razgibanke

Že petič po vrsti in tretjič z Vrtcem Škofja Loka smo tudi letos sodelovali v projektu Nacionalni mesec skupnega branja – Beremo skupaj (https://nmsb.pismen.si/medijsko-sticisce/sporocila/). Navajeni smo že, da dijakinje in dijaki pripravijo prireditev za predšolske otroke (medgeneracijsko branje). Letošnje geslo je BRANJE IN GIBANJE, zato smo se odločili, da dijaki pripravijo recitacije otroških pesmi in jih pospremijo z gibanjem. Kot različne živali, ki so nastopale v besedilih, so torej tudi dijaki in vrtičkarji skakali, topotali, se pretegovali … in se res odlično zabavali.

Srečali smo se v torek, 29. novembra 2022, v gimnazijski knjižnici, in sicer ob 9. uri s skupino JAGODE, ob 10. uri pa s skupino PIKE. Otroci so zavzeto sledili predstavitvam in si želeli ponovitev. Če jim bo uspelo ustvariti risbice, jih bomo z veseljem razstavili na naših hodnikih.

Oboji si želimo enako prijaznega in spodbudnega sodelovanja še naprej.

Nastopali so: Danaja Kristan, Zala Habjan, Eva Lavtižar, Zala Ločniškar, Lan Kavčič, Ema Kokalj, Adela Zupan, Ema Sajovic, Eva Benedičič, Alina Matanović in Emma Kaja Kapetanovič. Za fotografije je poskrbel Anže Knific.

Tekst: Majda Kokalj Auguštiner, prof.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...